Izložba mladih hrvatskih ilustratorica o svakodnevnim ritualima i recikliranju

Doing is everything! Slažete li se? Pet mladih i talentiranih hrvatskih ilustratorica povezalo je umijeće pripreme i uživanja u vrhunskoj šalici kave s umijećem brige o prirodi. Upoznajte njihove radove

Pet domaćih ilustratorica podijelilo je svoju viziju održivosti, uklopivši recikliranje i brigu o prirodi u svakodnevne rituale poput pripremanja i užitka u šalici kave. Njihove radove možete pogledati sljedećih mjesec dana u Nespresso boutiqueu u Ilici 19.

No, prije no što vam pokažem njihove divne radove, treba nešto reći o akciji Doing is everything!

Kako bi potakli recikliranje i održivost u svakodnevnom životu Nespresso je pozvao mlade autorice da kroz umjetnost ispričaju priču o važnosti svakodnevnih malih koraka – Doing is everything! bez obzira na veličinu djela.

– Činimo sve da ništa ne trošimo uzalud, za bolje sutra svih nas i u dobru svrhu. Dio tih težnji je i želja da do kraja godine sve naše kapsule budu izrađene od recikliranog aluminija. Ta želja je središte ove inicijative, a iznimna nam je čast što u njezinoj realizaciji sudjeluju i hrvatske ilustratorice – izjavila je Bojana Guteša, regionalna direktorica marketinga za brand Nespresso.

Uživajte u radovima najpoznatijih hrvatski ilustratorica mlađe generacije i upoznajte ih na njihovim instagram profilima:

Maja Milocanovich

Mateja Kovač

Tea Jurišić

Maja Beus

Lara Žigić