Vrijeme je da naučimo nešto novo. Hit su radionice. Evo najzanimljivijih

Kažu da je danas najdepresivniji dan u godini. No, možda je baš danas dan kada ćemo malo bolje razmisliti o sebi i pronaći stvari koje bi nas veselile. Pročešljali smo najbolje radionice u gradu – evo našeg izbora

Danas je Blue Monday, prema formuli znanstvenika najdepresivniji dan u godini. Kažu da bi danas trebalo prošetati, jesti zdraviju hranu, baviti se sportom, ugađati si, baviti se stvarima koje volimo. No, možda je baš danas najbolji dan i da se upišemo u neku aktivnost, da pronađemo neki novi hobi koji će nas veseliti ili jednostavno naučiti nešto novo? Radionice su sjajan izbor. I veliki su hit. Na njima možemo naučiti raditi nešto što smo oduvijek htjeli, a nismo znali koga bi pitali. Zabaviti se, usavršiti neko svoje znanje, zaroniti u neki drugi svijet, a opet iz njega vrlo brzo izaći s obzirom da radionice obično traju kratko – oko dva sata.

S obzirom da sam s mojom Anom Horvačić Debić i sama nekada davno organizirala O’snova radionice, znam da se većina ljudi nakon toga osjeća sjajno, a ima i onih koje to novostečeno znanje potakne da zarone malo dublje u taj svoj novi hobi…

Da ne duljim, umjesto savjeta za Blue Monday, dajem vam popis najzanimljivijih radionica za odrasle u gradu. Uz svaku radionicu stavila sam i linkove na kojima možete pronaći raspored i cijene.

PEXELS

Radionica preuređenja namještaja – Makeover addict

Ako želite preurediti komad svog omiljenog vintage namještaja, popraviti oštećenja, pukotine, naučiti kako se riješiti nametnika na namještaju ili kako bojati pločice, furnir, iveral, mdf – radionice kod dizajnerice Ivančice Kršek su prava adresa.

Obično traju 2 dana, ukupno oko 8-9 sati, a uključen je sav potreban materijal i pribor. Evo linka na termine, teme i raspored.

Škola šivanja – Mala Velika Moja

Odjevne kombinacije dizajnerice Irene Šekez Sestrić uvijek su hit, bilo gdje i bilo kada da se pojavi. No, ono što mnogi ne znaju je da sve što Irena nosi, ona sama osmisli i sašije – bilo da se radi o bundama, kaputima, večernjim haljinama, sakoima, hlačama…

Ono što veseli je što je Irena počela održavati Školu krojenja i šivanja by Mala Velika Moja. Škola traje dva mjeseca, a nakon završetka možete i nastaviti ako želite… Informacije o terminima, stupnjevima, potrebnom predznanju i cijenama, možete saznati na mailu mail malavelikamoja@gmail.com  ili na ovom linku.

PEXELS

Crtanje kod Hrvoja Majera

Može li potpuni laik naučiti crtati? Ako pitate akademskog slikara Hrvoja Majera – može. Hrvoje već godinama radi vrlo posjećene tečajeve te radionice crtanja i slikanja za odrasle, a svako toliko i za djecu.

Radionice se odvijaju u Hrvojevoj galeriji i atelieru u Vlaškoj 99, a sve informacije i termine možete saznati kod na ovom linku.

PEXELS

Radionice u JS Atelijeru

Kako u dva sata naučiti nešto novo, kreativno, trendovsko, a pritom se opustiti i uživati u lijepom decentnom prostoru? Pravo mjesto za to su radionice kod floristice i organizatorice vjenčanja Josipe Skoblar u njezinom JS Atelieru u Masarykovoj 3/1.

Trenutno u JS atelieru možete naučiti izrađivati teksturirane slike, a u planu je još puno tematskih radionica. Evo linka na info.

Đardin

Ako vas zanima izrada vjenčića, adventskih aranžmana, buketa te njega biljaka, onda svako toliko pogledajte imaju li cure iz Đardina neku od svojih Đardinionica. Evo linka za info.

PEXELS

Atelier na broju 1

Glina, keramika, crtanje, slikanje, crtanje aktova, ilustracija, stop animacija, keramičke radionice za roditelje i djecu… imamo vam super adresu za sve to – Atelier na broju 1 u Ulici Republike Austrije 1 kojeg vode umjetnice Maša Barišić i Ana Grzunov.

Mogući su tečajevi, radionice, poklon bonovi… Evo linka.

Om art radionice

Kaligrafija, crtanje, slikanje, grafika, modeliranje, izrada portreta u glini, apstraktno slikanje, radionica grafita, tečaj izrade maski, tečaj crtanja na temu Harryija Pottera, Art&Wine radionice… samo su dio kreativnih stvari koje možete naučiti u Om artu. Om art ima radionice za djecu, odrasle, tinejdžere, ljetne i zimske kreativne kampove te rade i pripreme za umjetničke akademije i dizajn. Detaljni program i sve informacije na ovom linku.

PEXELS

Tečajevi keramike

Već nekoliko godina tečajevi i radionice keramike su veliki hit. Na njima možete naučiti napraviti svoju šalicu, tanjur, zdjelu, a na nekima čak i skulpturu. Postoje radionice koje traju svega nekoliko sati, kao i tečajevi od obično mjesec do dva na kojima se savladavaju razne tehnike i znanja. Kod nekih umjetnika moguće je dogovoriti i individualne sate te radionice keramike u paru. Mnogo je lokacija u gradu, a mi ćemo vam dati kontakte na kojima se možete raspitati o terminima, trajanju, cijeni…

PEXELS

Keramika i glina kod Lidije Boševski (LINK)

Keramika u Morra studiju (LINK)

Art studio Laura Rainbow (LINK) 

PEXELS

Radionice kod Tanja dela nešto (LINK)

Dizajnerica i umjetnica Tanja Grgurina Vučetić (brend Tanja dela nešto) ima jedno od najposebnih potkrovlja u gradu u kojem održava kreativne radionice Silk&Wine i radionice sitotiska. Termini i detalji su na ovom linku.

PEXELS

Radionice vino & slikanje

Za sve one kojima je glavni cilj opustiti se, podružiti, zabaviti, zaboraviti na stres i svakodnevicu, a istovremeno napraviti nešto kreativno – idealne su vine&art radionice. Na nekoliko lokacija u gradu imate raznih takvih mjesta, a evo popisa i linkova za info o terminima, trajanju, cijenama…

Paint & Wine (LINK)

Pineli & Vino, Art Bottega (LINK)

Art Party by Atelier Sellier (LINK)

PEXELS

Sourdough radionice kod Janje Benić Janjolika

Svi pričaju o izvrsnim radionicama kod Janje, a dobra vijest je da je Janja počela održavati radionice na raznim lokacijama i u drugim gradovima. Evo linka za info.

Radionice kod Tanje cookam i guštam

Tanja kuha fenomenalno. Lijepo i jakooo ukusno – i to sve: od macaronsa, torti, kolača, slastica, tradicionalne domaće hrane, do sushija… Tanja vrlo često odražava i razne radionice. Najbolje je da je pitate što uskoro planira (link).

Radionice u Pupitresu kod Jelene Šimić Valentić

Jelena Šimić Valentić širi vinsku kulturu i ljubav prema vinu, a moguće je upisati tematsku vinsku radionicu ili cijeli ciklus vinske škole. Evo linka.

Naravno to nije sve. U Zagrebu i okolici na raznim radionicama možete naučiti još jako puno toga. Izdvojit ćemo samo neke…

PEXELS

Kuhaona (LINK)

Sweet lab kod državne prvakinje u slastičarstvu Marije Špoljar (LINK)

Radionice kuhanja u Makronovi (LINK)

Ako želite naučiti kuhati zdravo i ukusno, Makronova i njihove radionice kuhanja su izvrsna prilika. Trenutno je na rasporedu radionica japanske kuhinje koju vodi Anita Matić Delić – Glumica pa kuha.

PEXELS