Ajmo podržati naš Baggizmo na Kickstarteru

Upoznajte pametan novčanik s kojim nema više krađe kartica, identiteta, lažnih novčanica i na posljetku gubljenja novčanika. Upoznajte Izvorku i Ladislava, ljude koje stoje iza uspješnog start-upa i proizvoda za kojim bi mogao poludjeti cijeli svijet

Najbolje stvari nastaju slučajno. Evo kako počinje ova priča. Izvorka i Ladislav su muž i žena. Ona je ugledna dizajnerica i profesorica s mnoštvom dizajnerskih nagrada, a Ladislav je IT-jevac koji obožava nove tehnologije.

Borko Vukosav

Jednog dana Ladislav je vozio djecu iz vrtića. Vrućina, gužva, brdo poslovnih obaveza, telefonskih poziva i zaboravio je tablet na krovu automobila. Kada se sjetio, bilo je prekasno. Tablet je zgažen ležao na cesti, a on je zapsovao kao malo kada u životu. Svi mailovi, povjerljivi dokumenti, računi… sve mu je bilo ondje pohranjeno. Tada je odlučio i rekao:

– Moram si nabavit neku malu torbu u koju će mi stati tablet, dva mobitela, novčanik i ključevi i koja će biti mala, nepromočna, tanka da ju mogu uvijek imati sa sobom.

Mladen Šarić

Nije ju našao za kupiti, ali zadao si je cilj – napravit će ju on. Malo pomalo ostvario je taj zadatak. Napravio je torbu za gadgete u čemu mu je pomogla i supruga Izvorka koja mu je dala važne savjete kako napraviti dizajnerski globalno uspješan proizvod, a ne nešto iz kućne radinosti.

Mladen Šarić

Torbu su mu dizajnirale Manufakturistice, a novac za početak proizvodnje dobili su na Kickstarteru, platformi na kojoj backeri, odnosno ljudi koji potiču inovacije sa raznim iznosima, počevši od par dolara, investiraju u inovacije koje im se sviđaju i misle da imaju budućnost.

Mladen Šarić

– Bila je 2015. i mi smo prva hrvatska tvrtka koja se prijavila na Kickstarter i jedna od prvih uopće u kategoriji dizajn. Da bi uopće sudjelovali, morali smo otvoriti tvrtku u Americi i naišli na stotinu zapreka. No, na Kickstarteru smo uvjerili ljude i osvojili ciljanih 35.000 dolara i pokrenuli proizvodnju Baggizma. U tom trenutku Baggizmo su bile praktične torbe za gadgete s ugrađenom memorijskom karticom, a malo nakon toga pala je ideja da se razvijamo i da napravimo Baggizmo Wiseward, odnosno pametne novčanike – prisjetio se Ladislav Jurić.

Baggizmo Wiseward novčanik

– Osnovna funkcija Baggizmo novčanika je povećanje sigurnosti kreditnih kartica i zaštite osobnih dokumenata u za to posebno dizajniranom novčaniku putem integrirane tehnologije.

Baggizmo Wiseward novčanik

Zahvaljujući „pametnim“ funkcionalnostima Baggizmo Wisewarda, u potpunosti je onemogućeno danas sveprisutno ilegalno sakupljanje i krađa podataka s beskontaktnih bankovnih kartica putem tzv. card skimmera.

Baggizmo Wiseward novčanik

Ugrađenom Bluetooth tehnologijom pametni novčanik iz Baggizma spojen je na mobilni uređaj čime se smanjuje i mogućnost gubitka, krađe ili zaboravljanja novčanika, dok posredstvom mobilne aplikacije trenutno zaprimate obavijest o promjeni pozicije vašeg novčanika.

Baggizmo novčanik

Također, integriranom UV lampicom moguće je provjeriti da li je novčanica koju ulažete u novčanik original ili krivotvorina – objasnio je Ladislav Jurić, dodajući kako je ovo jedan od najnaprednijih pametnih novčanika na svijetu koji ima u sebi integrirano brojne funkcionalnosti koje planiraju s vremenom i nadograđivati.

Baggizmo novčanik

Cilj njihove kampanje koja počinje na Kickstarteru u utorak 13.6. u 16 sati je ostvariti investiciju od 35.000 s kojom će pokrenuti proizvodnja prve serije koja je planirana već za listopad 2017. Kampanja traje sve do 14. srpnja, tako da punih mjesec dana među prvima na svijetu možete kupiti pametni novčanik iz Baggizma već od 69 dolara, ali i podržati kampanju s 5 dolara te dijeljenjem na društvenim mrežama.