10 razloga zašto posjetiti InDizajn

U Areni se održava sajam interijera InDizajn koji organizira Mirjana Mikulec sa svojim timom. Pročešljala sam sajam, evo mojih favorita

Arena je ovih dana u znaku interijera i dizajna. Naime, u tijeku je sajam interijera InDizajn kojega organizira Mirjana Mikulec sa svojim timom i koji se održava četvrtu godinu za redom.

Kako izgleda?

SANJA BISTRIČIĆ

Bolje nego prošle godine, zanimljivije, raznovrsnije, s više izlagača i puno zanimljivijim programom.

SANJA BISTRIČIĆ

Prva velika novost je što je InDizajn ove godine doveo nekoliko vrlo zanimljivih predavača. Highlight je Stefano Boeri, poznati arhitektonski teoretičar,  jedan od trenutno utjecajnijih na svijetu koji je držao predavanje o održivoj arhitekturi i urbanizmu.

SANJA BISTRIČIĆ

Uz njega, predavanja imaju i poznati hrvatski arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić iz 2A, Studio Abstracto (autori poznatih glamping kućica na Plitvicama), beogradski OBE, slovenski AKSL arhitekti te talijanski studio Archivolto koji dizajnira za Agape, Calligaris, Ligne Roset, Midj, Rolf Benz i razne utjecajne brendove.

SANJA BISTRIČIĆ

Osim predavanja tu su i radionice Tee Radić iz Terra Ceramice koja će održati radionicu keramike, Ivona Martinčić koja stoji iza brenda Voona održat će radionicu izrade tapiserije, a tu su i dečki iz Dnevne doze biljaka s radionicom o osnovama uzgajanja biljaka te Kornelija Benyovski Šoštarić s radionicom izrade kokedame.

SANJA BISTRIČIĆ

Organizatori su mislili i na najmlađe, pa su tako za njih pripremljene i likovne radionice pod vodstvom studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

A kad smo kod Akademije, još jedna lijepa novost. U sklopu sajma organizirana je i prodaja radova studenata Akademije likovih umjetnosti… Tu su divni radovi cura koje već dugo pratim Monika Milas, Dorotea Braić, Ivana Stečuk, Veronika Koprivnjak, Diana Trohar, Jelena Kovačev… isplati se ulagati u mlade ljude.

Puno mladih ljudi sustrest ćete i na Bazaaru gdje izlažu Shamai Grin, Verka, Dnevna doza Biljaka s Kotama, Wallware i još puno zgodnim manofaktura…

No, sigurno vas zanimaju i utjecajni, već dobro znani brendovi…

SANJA BISTRIČIĆ

Među najvećim i najljepšim štanovima imaju Meblo Trade, Kare design, Perfecta, Hespo, Grohe, Et Cetera, Lesnina, Credo centar, Regeneracija, Prima, Elgrad, Sto-A,  Rocca, Gorenje, Loft, Modul Contract…

SANJA BISTRIČIĆ

Mnogi od njih pripremili su nagrade i sajamske popuste od 20, pa i 40 posto.

SANJA BISTRIČIĆ

Štand Prime, primjerice je prodajni i u tijeku je akcija do 40% na sav namještaj te 25 posto popusta na dekoracije iz COCO Maisona.

SANJA BISTRIČIĆ

Popuste od 30 posto tijekom sajma ima Perfecta dreams, a 20 posto na svoje proizvode nudi Kare design…

Zanimljivo je što većina izlagača na štandovima ima stručne ljude koji će vam dati iznimno kvalitetne informacije, a Grohe je išao korak dalje i u suradnji s arhitektom Draženom Bankovićem iz Design Housea, osigurao besplatne savjete oko projektiranja kupaonica.

I za kraj, još jedna vrijednost je i humanitarni karakter. Na štandu Udruge žena Nismo Same – oboljelih i liječenih od raka organiziran je „Humanitarni buvljak s poznatima“ gdje su mnoge osobe iz hrvatskog javnog života izdvojile neke od svojih osobnih predmeta poput dizajnerskih haljina, torbica, autorskih knjiga, te mnogih drugih zanimljivih stvarčica. Cilj je prikupiti dodatni novac za projekt taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije „Nisi sama – ideš s nama!“

SANJA BISTRIČIĆ

A sada pogledajte sve to kroz galeriju od 115 fotografija Sanje Bistričić.