Zavirili smo u novi showroom Mateyaneira

Moda i interior design vole se javno. Dizajnerice Mateja Dujić i Neira Sinanbašić te Kare Hrvatska napravili su zanimljiv showroom koji je spoj mode, dizajna, luksuza, jedinstvenosti

Dobre stvari mogu biti još bolje, posebice kada se na istoj valnoj duljini nađu kreativci. Ovo je jedna takva priča u kojoj su glavni likovi dva brenda slične estetike – Kare, brend s vrlo posebnim namještajem i asesoarima te Mateyaneira, modni brend jedinstvenih i elegantnih odjevnih komada kojega jako vole domaći celebritiji i poslovnjaci koji žele izgledati jedinstveno.

Sanja Bistričić

Priča počinje ovako, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić dugogodišnje su prijateljice koje su pokrenule zajednički brend Mateyaneira sa željom da stvaraju kvalitetne, pedantne i jedinstvene odjevne komade koji savršeno pristaju ženama koje ih odabiru. Koriste se kvalitetni materijali, odjeća se izrađuje ručno, s puno ljubavi i pažnje, a svaki se odjevni komad ručno fitta i prilagođava klijentici. Njihov dizajn obavijen je aurom jednostavnosti, ali istovremeno i posebnosti, elegancijom, luksuzom… baš kao i Kare, brend s kojim su ostvarili suradnju.

Sanja Bistričić

Naime, novi showroom sarajevsko-zagrebačkih dizajnerica u potpunosti je uređen s Kareovim namještajem i asesoarima, a uredila ga je Kareova & Meblo Trade art direktorica Donna Legisi.

Sanja Bistričić

– Mateja i Neira imale su divan showroom u Primorskoj ulici kojega je u potpunosti uništio potres i trebale su hitno otići u novi, vizualno puno jednostavniji i manje atraktivan prostor kojemu je trebalo temeljiti brzinski makeover. Njihov brend jako je poseban i elegantan i definitivno uz njega nisu pasale keramičke pločice na podu i zidu, armstrong strop i neonska rasvjeta. U svega par dana napravili smo najgrublje radove – novi parket, prebojali zidove, stavili štukature, novi strop te donijeli namještaj i asesoare koji je u trenu taj prostor od 30-ak kvadrata pretvorio u oazu elegancije – ispričala je arhitektica Donna Legisi, art direktorica Karea i Meblo Tradea koja je bila zadužena za uređenje showrooma.

Sanja Bistričić

– Kako bi prostor bio funkcionalniji, podijelili smo ga u nekoliko jasnih zona. Zona presvlačenja, zona izlaganja odjeće i asesoara, zona dogovora te zona opuštanja i to sve u 35 kvadrata. Naravno da se funkcije donekle isprepliću, a kako bi vizualno izgledale atraktivnije i veće, pomno smo birali boje koje daju osjećaj dubine i izduženosti prostora – objasnila je Donna Legisi, dodajući kako se prvi nacrti i 3D-ovi zapravo u potpunosti podudaraju s izvedenim stanjem.

Sanja Bistričić

Showroom Mateyaneira, ujedno postao i mjesto gdje se može razgledati i isprobati dio Kareovog namještaja, a u planu je da se prostor mijenja s novim, kako odjevnim, tako i Kareovim dizajnerskim komadima.

Sanja Bistričić

– Vani su vrlo popularne ovakve kolaboracije između dizajnera i brendova namještaja gdje jedni druge podržavaju i promoviraju te smo vrlo sretni da je Kare prvi brend koji je krenuo u ovakav oblik suradnje – objasnila je Donna Legisi, dodajući kako je u showroomu Mateyaneira moguće prolistati i nabaviti nove kataloge i isprobati Kareove novitete.

Sanja Bistričić

Kako to izgleda kada Kareova ekipa napravi maekover, pogledajte na sljedećim fotografijama…

PRIJE/POSLIJE

A sada uživajte u fotografijama showrooma na adresi Črnomerec 63. (za otvaranje fotogalčerije kliknite na fotografiju)

Wordpress Gallery Plugin Free