Volite snijeg i zimu? Onda će vam se ovo svidjeti

U gradu Rovaniemi u Finskoj, poznatom po selu i kući Djeda Mraza, otvorio se dizajn hotel koji je proglašen pobjednikom u kategoriji najluksuznijih hotela na svijetu… Evo kako izgleda

Najsmješnije što sam ovih dana vidjela na Facebooku je bio je natpis: pronađena sibirska fronta. Zaista, osjećam se kao da živimo puno sjevernije. Ali doista kako izgleda boravak na sjeveru Europe u ovo doba godine?

Artic Treehouse Hotel

Idemo virtualno u Rovaniemi. Grad u Finskoj, na rubu polarnog kruga, poznat po tome što je to grad Djeda Mraza i odakle se vidi polarna svjetlost. Vremenska prognoza za ovaj vikend je snijeg, po danu -6, noću -10, dakle slično kao u Zagrebu.

Najljepše mjesto za odsjesti tamo po mom mišljenju je Artic TreeHouse hotel.

Artic Treehouse Hotel

Riječ je o suvremeno uređenom design hotelu koji se sastoji od klasičnih soba u centralnom objektu te malih kućica s predivnim pogledom na šumu i okolnu prirodu.

Artic Treehouse Hotel

Naime, dodir s prirodom te istovremeno sigurnost i zaklon od vremenskih prilika tema je s kojom je arhitektonski Studio Puisto krenuo u projektiranje ovog hotelskog mini resorta s 32 kuće.

Artic Treehouse Hotel

Udobnost, komfor, jednostavnost, prirodni materijali… i naravno savršeni pogled za uživanje u aurori borealis.

Artic Treehouse Hotel

Spoj prirode i komfora s pet zvijezdica, modernog dizajna i tradicije, ali i vrhunska usluga, hrana, briga o detaljima… sve su to razlozi zašto je ovaj hotel dobio dvije vrlo važne nagrade za 2017. godinu – pobjedu u kategoriji najboljih hotela na dodjeli World Luxury Hotel awards i pobjedu na Worldwide Hospitality awardu za najbolji hotelski koncept.

Artic Treehouse Hotel

Cijene? Trenutno noćenje oko 5000 kuna u apartmanu za dvoje, oko 1000 eura za boravak u kućici u kojoj mogu smjestiti četiri odrasle osobe.

Artic Treehouse Hotel

Idemo?

Artic Treehouse Hotel

Hm. Ja bih ipak radije u proljeće i uživala u najduljem danu.

Artic Treehouse Hotel

Evo još malo fotografija…