Vodič za walk in tuševe. Dilema – kanalica ili kada?

Da li ugraditi tuš ili kadu velika je dilema, a tek kada u “igru” uđe i tuš kanalica i walk in tuš… Pokušat ćemo vam dati sve argumente za i protiv tuševa, kada i kanalica, a odluka je na vama

Idemo u glavu – u tušu ne možeš okupati dijete i puno je teže oprati kosu. Istina. Veliki sam ljubitelj tuševa, ali svaki put kada moram prati kosu, sjetim se koliko je bilo lakše dok smo imali klasičnu kadu.

GROHE

Ista stvar je sa klincima. Gledam ih kako uživaju u kupaonici moje mame igrajući s mjehurićima i zaista mi je žao što nemamo kadu. No, onda se sjetim našeg divnog walk in tuša sa fiksnom staklenom pregradom u koji staneš i istuširaš se začas. I nema više ribanja i čišćenja kade, nego je sve gotovo u par minuta.

Uz to, zbog tuša je naša kupaonica prostranija i atraktivnija, a da ne govorimo koliko je sve lakše za održavanje i čišćenje. I još jedna važna stvar, praktičnije je stati i istuširati se na brzinu, nego namakati se u kadi.

GROHE

Za užurbani životni ritam tuševi su neizmjerno praktičniji – a praktičniji su i za još jednu svrhu – turizam.

Naime, sjećate se priče o Mirni i Roku i njihovim apartmanima u Bibinju pokraj Zadra? E pa, apartmani se polako dovršavaju, a jedna od tema s kojom smo se intenzivno bavili je da li ugraditi tuš, kadu ili kanalicu?

GROHE

Naime, koliko god samostojeće kade izgledaju dobro i atraktivno, one zahtijevaju jako puno mjesta. Postojala je ideja da u spavaću sobu luksuznog apartmana ugradimo i samostojeću kadu, no ipak suzdržali smo se od te “ekstravagancije”.

GROHE

Zbog praktičnosti i lakog održavanja odabrali smo walk in tuševe, no jedno od glavnih dilema bilo je da li ugraditi tuš kade ili kanalice?

Naime, pravi walk in tuš podrazumijeva da u njega uđete te da je u istom nivou s ostatkom prostorije.

GROHE

Sifon je gotovo nevidljiv, odnosno to je podna ili zidna uzdužna kanalica u koju otječe voda, a pločice su napravljene s minimalnim padom tako da voda “nevidljivo” klizi u sifon.

I sve izgleda elegantno, profinjeno, jednostavno, ali postoji uvijek onaj “ali” – majstori.

GROHE

Često se događa da majstori ne naprave najbolju pripremu pa da se voda izlijeva iz kupaonice ili u još gorem slučaju – curi u stan ispod.

Naime, na nekom spoju između fuga, pločice, kanalice, hidroizolacije ili tko zna čega, stvori se mala pukotina i voda nađe put. I ono što je trebalo biti jednostavno, više nije…

Zato ako niste sigurni u majstore, možda je ipak sigurnija tuš kada.

GROHE

No, dobra vijest je da danas ima iznimno tankih i elegantnih kada s ravnim dnom tako da ih možete postaviti da su u nivou s ostatkom poda.

Postoje kade raznih oblika i dimenzija i debljina ruba, tako da posebice za turizam, walk in s tuš-kadom je prilično cool opcija.

GROHE

Što smo mi odabrali za O’live? U luksuznijim i većim kupaonicama išli smo na tuš kanalicu s Groheovim setom Euphoria, a u one manje odabrali smo ipak Groheove akrilne kade s  unutarnjom dubinom od samo 3 centimetara. Akrilna površina je topla na dodir, otporna na ogrebotine, higijenska i lako se čisti, a petogodišnje jamstvo daje potpuni mir…

Idući tjedan ispričat ćemo vam sve o podržbuknim i nadžbuknim tuševima te novoj seriji dilema oko ugradnje u kupaonicu.

Uživajte u galeriji kada…

Wordpress Gallery Plugin Free