Vila u kojoj je živio Yves Saint Laurent pretvorena je u hotel

Zvao ju je Kuća sreće i u nju je dvaput godišnje odlazio stvarati svoje kreacije. Zavirimo u Villu Mabrouku u kojoj je legendarni YSL napravio svoja najpoznatija djela

Prije Marakeša sve je bilo crno”, slavna je rečenica Yvesa Saint Laurenta. “Ovaj me grad naučio bojama i prigrlio sam njegovu svjetlost, njegove drske mješavine i gorljive izume.”, izjavio je jednom prilikom legendarni modni dizajner Saint Laurent.

Villa Mabrouka

Naime, iako ga je pri prvom dolasku u Marakeš, dočekala kiša koja je trajala čitavih tjedan dana – bila je to ljubav na prvi pogled.

Stvaralaštvo legendarnog modnog dizajnera od tada je bilo neraskidivo vezano za Marakeš i Maroko u kojem je, zajedno sa svojim životnim partnerom Pierreom Bergéom, odlučio stvoriti svoj drugi dom. 1980. godine ondje su kupili vilu u Majorelle Gardenu koja je danas Muzej, a 17 godina nakon toga, svoju drugu nekretninu u Maroku.

Villa Mabrouka

Kuća o kojoj vam danas pišem je ta druga vila u kojoj je slavni par živio, a nalazi se na vrhu litice iznad grada Tanger, s pogledom na Gibraltarski tjesnac. Nju su Saint Laurent i Bergé nazivali Villa Mabrouka (arapski naziv za Kuću sreće) i u njoj je Yves Saint Laurent smišljao nove kolekcije, ugošćavao prijatelje, organizirao legendarne partye… Sigurna sam da ste ju vidjeli na mnoštvo fotografija njegovih intervjua. Nakon smrti slavnog dizajnera i njegovog partnera Pierrea Bergéa, kuća je dobila novog vlasnika i to ponovno modnog dizajnera – Britanca Jaspera Conrana.

Villa Mabrouka

Jasper Conran dobitnik je brojnih dizajnerskih nagrada i dvaju počasnih doktorata, a poznat je po tome što često odijeva članove kraljevske obitelji i Kraljevski balet. Njegov talent proširio se izvan mode i na dizajn, interijere te odnedavno na putovanja.

U Marakešu je prije par godina otvorio L’Hotel Marrakech, a nedavno i drugi hotel u Villi Mabrouka.

Villa Mabrouka

Britanski dizajner četiri je godine vjerno restaurirao kuću i pretvorio ju u hotel s 12 soba i apartmana.

Conran je zadržao esenciju kuće i Yves Saint Laurentovu viziju da svaka soba ima drugu boju i drugačiji uzorak tkanine.

Villa Mabrouka

Baš kao i nekada, nove sobe i apartmani uređeni su tako da imaju jednu temu po sobi u nijansama chutneya, karamele, smaragda i ruža. Korištene su lokalno ručno izrađene glazirane glinene pločice, mozaici i andaluzijske pločice iz 16. stoljeća.

Villa Mabrouka

Zadržani su originalni stropovi, grede, mramorni podovi, kao i lusteri od stakla iz Murana.

U hotelu ćete pronaći brojne detalje zbog kojih ćete se osjećati kao da ste došli nekome u kuću u posjet.

Villa Mabrouka

“Želim da se Villa Mabrouka osjeća duboko osobno, poput boravka u domu, a ne u hotelu, odražavajući način na koji ja osobno volim živjeti i stvari u kojima uživam”, rekao je Conran u priopćenju. “Želim da to bude mjesto gdje možete provoditi vrijeme uživajući u ljepoti svega oko sebe.”

Ono što je nekoć bila glavna spavaća soba danas je apartman Marrakesh i njega možete iznajmiti za 900 eura za noć, dok sobe stoje od 250 eura.

Villa Mabrouka

Ova vila poznata je i po svom fascinantnom eksterijeru i pogledu. Kaskadni vrt sa savršenim pogledom izvorno je bio projektiran početkom devedesetih od strane uglednog krajobraznog dizajnera Madison Coxa te pod vodstvom Saint Laurenta i Bergéa.

Rekonstrukcijom je vrt dodatno proširen te je dodano 6500 sadnica i još jedan bazen.

Villa Mabrouka

Vila sadrži i tri restorana, krovni cocktail bar i tri vrtna paviljona, idealna za privatno druženje ili mali party. Definitivno, stavljamo na wish listu za posjet, evo linka na posjet hotelu.

Uživajte u slikama Ville Mabrouka…