Vaše terase i balkoni. Požega, Zadar i Zagreb.

Srediti balkon nije samo staviti stol i stolice. Kako uživaju na svojem balkonu pokazale su nam čitateljice Lana, Danijela i Martina. Tri dijela Hrvatske, tri potpuno drugačija balkona…

Prije par dana pokazala sam vam makeover balkona čitateljice Branke i sramežljivo pozvala da mi šaljete svoje balkone i terase. Među prvima svoje balkone su mi poslale Lana, Danijela i Martina. Tri mlade dame koje nas vode u tri različita dijela Hrvatske i čiji su balkoni potpuno različiti, a svaki lijep i poseban na neki svoj način.

Što mislite gdje je ovaj balkon?

DANIJELA BOKAFIGO

U Požegi. Naime, ovo je balkon čitateljice Danijele Bekafigo i primjer prave cvjetne oaze uklopljene u lijepi ambijent.

DANIJELA BOKAFIGO

Ispred Danijelinog balkona nalazi se ogromna vrba i to stablo stvara čarobnu pozadinu, a postavljanjem trske na ogradu Danijela ju to još više naglasila te verrtikalne linije zbog čega balkon izgleda još magičnije.

DANIJELA BOKAFIGO

Magiju je naravno stvorilo i cvijeće koje je postavljeno uz ogradu, prozor i rubove balkona, ostavivši dovoljno prostora za sjedenje i uživanje u balkonu.

S obzirom da je balkon prilično uzak, Danijela je odabrala dva lagana prozračna stolca manjih dimenzija i metalni stol kojeg je “utoplila” s dekoracijama i tepihom koji je zaokružio cjelinu.

DANIJELA BOKAFIGO

Predivno Danijela. Evo još malo slika za proučavanje…

Idemo sada u Zagreb. U stan čitateljice Martine Podrug. Martina živi u zgradi i ima dugačku lođu koja se proteže preko cijelog stana.

MARTINA PODRUG

Martina je zonirala prostor. Najširiji dio lođe iskoristila je za sjedenje, stvorivši pravu urbanu oazu užitka na otvorenom.

MARTINA PODRUG

Kod Martine prevladava jednostavnost – crna, siva i bijela boja začinjene sa sukulentnim biljkama.

MARTINA PODRUG

Btw ove divne vunene jastuke koje vidite Martina sama izrađuje. Evo i linka na njezin brend SlikARTica, a evo još i slika njezine divne lođe.

I selimo se na more. I to doslovno. Lana Bašić doslovno živi na moru, a njezina terasa udaljena je od mora svega par koraka.

LANA BAŠIĆ

Lanina terasa prava je mediteranska idila, stvorena za uživanje, opuštanje. Pogled i miris mora i borova stvaraju čarobnu atmosferu, zato i ne čudi što je terasa namještena isključivo za opuštanje i druženje.

LANA BAŠIĆ

Prostrana sjedeća garnitura, tenda, biljke, lanterne, svijećice i vikend može početi…

Uživajte u svojim terasma i balkonima. Obećajem za vikend ću i ja srediti svoj balkončić. I još jedanput pozivam da mi i dalje na mail boba@dblog.hr šaljete svoje terase, vrtove, lođe, balkone… vaše ljetne oaze.