Umjesto upoznavanja, moj stan. Dobro došli

Moja teorija je da stanovi pričaju o vlasnicima i kad oni šute. Zato sam vam odmah odlučila pokazati svoj stan. Stan u kojem živim sa svoja tri frajera i koji nije idealan, niti posebno dizajnerski, niti ekskluzivan, ni skup… Ali je autentičan. Kao što ću se truditi da uvijek bude i D BLOG

Dugo imam teoriju da stanovi pričaju o svojim vlasnicima i kad oni šute i da je to najbolji način kako najbrže, u 30 sekundi, možeš neku osobu upoznati, skenirati. Vrlo lako možete skužiti da li je netko tradicionalist, ziheraš, eksperimentator, da li je pozer ili je stvarni ljubitelj dizajna bez obzira na brendove i trenutne trendove. S praksom sam naučila raspoznavati sto različitih stvari, primjerice, da li je netko minimalist zbog straha od pogreške ili zato što zaista uživa u slobodi prostora.

No, i kad je nekom dom nebitan i kada više vremena provodi u birtiji ili na poslu i to nešto govori o njemu, zar ne?

I kada se mi ne želimo otkrivati, stan će nam ispričati priču o vlasniku i reći da li je perfekcionist, kontrolfrik, komotan, nemaran, neodgovoran… ili jednostavno živi život sto na sat i dom mu je zapravo auto, ured, birtija… I to isto puno govori o nama, zar ne?

Foto: Borko Vukosav

I zato umjesto da vam pričam tko sam, što sam, što volim, ne volim, čemu težim… otvaram vam vrata svog doma.

Stan u velikoj soc-realističnoj zgradi u kojoj živim s tri dečka / foto: Borko Vukosav

Doma, u kojem živim sa svoja 3 frajera. Jednogodišnjim Lovrom koji je veliki istraživač i mali DJ kojeg jako zabavlja “slaganje” CD-ova i dvoipolgodišnjeg Fabijana, strastvenog fana bagera i knjiga koji Ikeu doživljava svojim drugim domom. Treći je Dražen Banković, odnosno Pale, moj suprug, arhitekt i glavna i odgovorna osoba za uređenje i temeljitu rekonstrukciju našeg stana.

5

A kad kažem temeljitu, onda to stvarno mislim. Sve što je postojalo u stanu počupali smo, razrovali zidove, podove i sagradili si, u toj ljušturi, stan koji paše svim našim trenutnim životnim potrebama, željama, mogućnostima.

8

Stan u kojem se mi stvarno osjećamo jako ugodno i sretno, makar u njemu ima još sto stvari koje bi voljeli promijeniti, doraditi…

6

No, prije nego što vam ispričam priču o svakom detalju u našem D stanu, o razlozima zašto je nešto nekako, a procesu adaptacije, dilemama koje smo imali, o najpametnijim i najglupljim odlukama, o cijenama, cjenkanjima, trikovima… pozivam vas da mi vi postavite pitanja…

13

Evo šalabahtera… ;)

No, evo razbit ću led i uskoro ću vam ispričati priču o stanu s 11 različitih tapeta.
(TO BE CONTINUED)

A za sada velika foto galerija koju je snimio Borko Vukosav. Rekorder po brzini snimanja, vjerujte mi :) Btw hvala Borko.