Udobnost, privatnost i luksuz u 35 kvadrata

Kako u 35 kvadrata, blizu izloga na prometnu ulicu napraviti frizerski salon u kojem će korisnici imati privatnost, udobnost i mir? Odgovor na to pitanje pokazao nam je arhitektonski studio Gao u svom novom S Hair Salonu u centru Ljubljane

Ponekad nas ograničenja potaknu da napravimo više te da od mana napravimo prednost. Danas vam pokazujem upravo takvu priču. Vodimo vas u novootvoreni S Hair Salon u centru Ljubljane od svega 35 kvadrata koji unatoč maloj kvadraturi prostora odiše udobnošću i privatnošću. Salon je uredila arhitektica Petra Zakrajšek i njezin tim GAO arhitekti.

Miran Kambič

– Unatoč manjoj površini salona, cilj je bio stvoriti osjećaj udobnosti i privatnosti kao u velikom frizerskom salonu. U tome su nam pomogli pomični zastori koji pružaju privatnost u inače djelomično ostakljenoj strukturi – objasnila je arhitektica Petra Zakrajšek.

Miran Kambič

Središnji kružni element odvojen je od ostatka salona drvenim podom, a njegovo otvaranje ili zatvaranje olakšavaju pomične zavjese. Ove zavjese daju prostoru dinamiku i svojim kretanjem oblikuju različite atmosfere. Prozirna tkanina zavjesa unosi kompleksnost i dubinu u interijer.

Miran Kambič

– Iznad drvenog kružnog poda, ogledalo je obješeno sa stropa, nudeći klijentima neočekivani odraz tijekom njege kose. Svi elementi postavljeni u središte prostora su okrugli, naglašavajući središnju temu protočnosti i mekoće, dodatno potpomognutu paletom boja u nijansama ružičaste boje.

Miran Kambič

Drvo koje uokviruje krug korišteno je i na jednom od zidova salona, gdje visi logo salona u boji mesinga. Nasuprot drvenom zidu nalazi se ženstvena tapeta s ružičastim ginkom (Glamora). Ovo područje također uključuje ogledala i služi kao središnji radni prostor u salonu – objasnila je arhitektica, dodajući kako je namještaj pomno osmišljen i dizajniran tako da pruža dovoljno mjesta za skladištenje prostora.

Miran Kambič

Protočnost, kružnost i mekoću salona dodatno naglašava atraktivni Moooijev Meshmatics luster koji prostoru daje dodatnu upečatljivost.

Uživajte u slikama Mirana Kambiča.