Totalni makeover u par mjeseci. Muški stan.

Bila je utrka s vremenom. Trebalo je hitno preseliti iz jednog u drugi stan. I onda je pri uređenju pomogla agentica za nekretnine. Pogledajte kako je svom klijentu uredila stan… Bravo Edita Kelečević

Ona nije arhitektica, nije niti dizajnerica, ali je zaljubljena u stanove, lijepe interijere i dizajn. Ona zajedno sa suprugom godinama iz hobija prati magazine o interijerima, sajmove, lista kataloge, surfa po webshopovima. Vjerojatno su radi te ljubavi prema interijerima, ona i njezina prijateljica Lada otvorile agenciju za nekretnine.

Borko Vukosav

– Živjeli smo u regiji u kojoj su interijeri jako važni i gdje se nalaze sve najpoznatije tvornice dizajnerskog namještaja. I svjesno ili nesvjesno zarazili se s dizajnom i lijepim stvarima – priča mi Edita Kelečević, inača supruga poznatog košarkaša Siniše Kelečevića s kojim je dugi niz godina živjela u Italiji.

Borko Vukosav

Nas dvije ovog puta ne razgovaramo o stanju na tržištu nekretnina, ni o stanovima u Zagrebu koji su opet poskupili. Ovog puta se sastajemo oko jednog stana u Savskoj za kojeg je ona obavila kupoprodaju, ali i uređenje.

Borko Vukosav

– Moj klijent prodao je svoj stan i hitno trebao preseliti u drugi, a dogovor je odmah pao da ću mu ja pomoći oko preuređenja jer nemamo puno vremena, a i to je moja velika strast. Bilo je oko 9 sati navečer kada smo došli pogledati stan i kupili ga. Sutradan kada smo preuzeli ključeve i kada smo ga po danu vidjeli, moj suprug je rekao da nismo normalni. – ispričala je Edita, inače suvlasnica agencije Rea nekretnine.

Borko Vukosav

Znala je da će u stanu trebati oguliti apsolutno sve što se u njemu nalazi, da će trebati promijeniti podove, prozore, zatvoriti lođu, napraviti drugačiji raspored… ali sve je to ukalkulirala u trošak i rekla – idemo.

Borko Vukosav

Čekajte, koliko je stajalo preuređenje, pitam ju posebice nakon što prepoznajem mnoge brendirane skupocjene komade namještaja u interijeru. Flosove lampe, Magisov stol, MDF-ove stolice koje je dizajnirao Jean Marie Massaud, kuhinja iz Art Interijera…

Borko Vukosav

– Točno onoliko koliko smo se dogovorili, toliko je i bio. Vrlo prosječan iznos za adaptaciju stana iz nule. Ali znate, ja sam jako uporna i znam tražiti popust, a s druge strane ponekad imam i sreće. Recimo, dobar primjer je ova kuhinja koja je kupljena s popustom od 50 posto. Naime, ta kuhinja je inače jako skupa i kvalitetna, ali netko ju je naručio i nije došao po nju. Zbog toga je bila na tako velikom popustu jer se kuhinje inače rade po mjeri i malo kome pašu baš iste dimenzije. I nama te dimenzije isto nisu odgovarale, ali smo napravili nekoliko preinaka i za cijenu prosječne kuhinje, dobili vrhunsku stvar – priča mi Edita, dama s istančanim ukusom i praktičnim idejama.

Borko Vukosav

– Jedan smo ormar otpilili, a od dva ormara koji su bili predviđeni da stoje horizontalno, napravili smo jedan vertikalan ormar, a ostatak smo iskoristili kao ormar za cipele i stavili ga u hodnik – priča mi.

Borko Vukosav

– Sličnu situaciju imali smo s tepisima. Došli smo kod Regeneracije i pogledali njihov divan asortiman i kada je došlo do cijene shvatili smo da kvadrat košta koliko nam je cijeli budžet za tepih, ali ipak, našli neko rješenje. I kvalitetno i lijepo i u budžetu – ispričala je Edita.

Borko Vukosav

A zašto se vi inače ne bavite uređenjima? Izvrsno vam to ide – pitam ju.

Borko Vukosav

– Pa hvala ti, ja zapravo često savjetujem svoje klijente oko uređenja, ali malo kad imam baš ovakvu situaciju, da mi klijent daje odriješene ruke i veliko povjerenje te da sve ispadne baš onako kako sam zamislila. No, na ovaj stan sam baš nekako ponosna jer smo ga uspjeli urediti za dva mjeseca, a istovremeno i zadržati kvalitetu u svakom smislu – objasnila je Edita, dodajući kako je vlasnik inače čovjek koji se bavi modom i kojemu je estetika jako važna, pa joj je još veći kompliment da joj je uređenje svog doma u potpunosti prepustio.

Borko Vukosav

Evo još slikica stana koje je snimio Borko Vukosav, a za one jako znatiželjne tu je i par slika koje pokazuju kako je izgledao stan prije preuređenja.