Studio Haramina predstavio je novitete s Milana.

Stigli su. Novi trendovi, boje, teksture, materijali…

Postoji jako puno salona namještaja u gradu, no svega par među arhitektima i istinskim poznavateljima dizajna imaju kultni status. Jedan od njih je Studio Haramina, showroom nasuprot Vitićevog nebodera u Vojnovićevoj, kojega već desetljeće vodi arhitekt Krešimir Haramina.

SANJA TUŠEK

Odlazak u Studio Haramina je poput posjeta muzeju dizajna, a razgovor s Krešom je poput razgovora s kustosom koji živi to što radi…

SANJA TUŠEK

Cassina, Boffi / DePadova, okosnica su ponude. High end brendovi koji imaju poseban status među ljubiteljima probranog avangardnijeg talijanskog dizajna.

SANJA TUŠEK

Krešo nas je proveo po salonu te skrenuo pozornost na nekoliko novih trendova koje su predstavili vodeći talijanski dizajnerski brendovi.

SANJA TUŠEK

Osjeća se utjecaj japandija i japanske kulture koji se manifestira kroz niže elemente za sjedenje – niske lounge garniture, niske coffee tableove i niske fotelje koje podsjećaju na tradicionalne japanske fotelje.

SANJA TUŠEK

Svijetla boja i natur drvo ponovno je u središtima kolekcija, a “in” su drva s crvenkasto-smeđim tonom te kombinacijom špage, trske, raznih pletiva.

SANJA TUŠEK

Od materijala za tkanine prevladavaju razne inačice bouchlea koje imaju teksturu sličnu lanu, ali su izdržljiviji i jednostavniji za održavanje.

Novitet su i boje – žuta, zelena, narančasta, tirkizna – u neonskom looku.

SANJA TUŠEK

– Da smo u Milanu, tu bi sada stajala neonska sofa. No, s obzirom da smo mi u Hrvatskoj malo konzervativniji, ja za salon biram neutralnije boje, a trendi su detalji poput jastuka, poneke fotelje… – objašnjava Haramina, dodajući kako najviše noviteta ima u materijalima i punjenjima.

SANJA TUŠEK

– Svi brendovi nastoje biti što održiviji, stoga neprestano tragaju za novim ekološki prihvatljivijim materijalima. Materijal koji se jako često koristi je reciklirana plastika koja se dobiva od PET boca, koja ima sve širu primjenu u svijetu namještaja. Ono što primjećujem je da materijali sve više imaju utjecaj na sam izgled namještaja, tako da ćete sve češće vidjeti boxy sofe i garniture čije je punjenje napravljeno od te nove generacije recikliranog PET-a – objasnio je Haramina, pokazavši nam još neke od trendova i noviteta.

SANJA TUŠEK

Orijentalni kilimi, kožni detalji, vintage ručno rađeni predmeti i rijetke serije klasika… poput Le Corbusierovog posuđa koje je nedavno ponovno proizvela Cassina u suradnji s kultno talijanskom porculanskom kućom Richard Ginori.

SANJA TUŠEK

Čista petica iz stila.

Uživajte u slikama Sanje Tušek.