Stan u kojem bi bilo divno proslaviti Novu godinu

Vodim vas u zagrebačku Hatzovu u divan građanski stan od 140 kvadrata kojega je uredila Edita Kelečević i koji uistinu dokazuje onu Miesovu rečenicu “Manje je više”

On je gospodin istančanog ukusa. Voli lijepe stvari, kombinaciju starinskog i otmjenog, ali i modernu, jednostavnu eleganciju. Voli jednostavnost, dobar dizajn, kvalitetu, ali opet spreman je eksperimentirati i prepustiti se…

O kome ja ovo pišem?

Sanja Bistričić

O ovom stanu u Hatzovoj. A možda malo i o njegovom vlasniku jer stanovi su uvijek ogledalo njihovih vlasnika, zar ne? No, ono što je zanimljivo kod ovog stana je da je uređen potpuno na daljinu, odnosno na relaciji Australija – Zagreb.

Sanja Bistričić

– Vlasnik je porijeklom Hrvat koji živi u Australiji i koji je odsjeo u jednom Airbnb apartmanu kojega sam ja uredila. Tako je i došao do mene. Naime, on je imao ovaj stan u Hatzovoj dugi niz godina, a kako je bio u dugoročnom najmu, odsjedao je na drugim mjestima kada je dolazio u Zagreb. Jednom je tako boravio u apartmanu u Petrinjskoj kojega sam nedavno uredila – ispričala je Edita Kelečević koju je iznenadio poziv vlasnice apartmana koja ju je spojila s gostom, odnosno vlasnikom ovog stana.

Sanja Bistričić

– Rekao mi je da ima jedan stan u centru grada kojega bi volio urediti. Djeca su mu već velika, studiraju u Europi, a on bi htio da imaju jednu europsku bazu – njegov rodni Zagreb, gdje će se svi skupljati, provoditi blagdane i gdje će biti njihov drugi dom – objasnio je vlasnik, dajući dizajnerici potpuno odriješene ruke uz rečenicu koju svi dizajneri najviše vole – manje je više.

Sanja Bistričić

I točno je takav ovaj stan.

Stari drveni prozori, vrata i štukature pažljivo su obnovljeni, parketi bajcani i prelakirani, instalacije i kupaonice potpuno obnovljene…

Sanja Bistričić

Sve je ostalo isto, ali zapravo ništa nije isto…

Sanja Bistričić

Kada gledam ovaj stan čini mi se kao da je sve oduvijek ovdje. Svaka vaza stoji tamo gdje bi trebala stajati, stolica, regal… sve je savršeno logično, jednostavno…

Sanja Bistričić

– Odlučili smo se za manje, ali kvalitetnije. Sobe su uređene vrlo jednostavno, gotovo hotelski. Svaka ima udoban krevet, ormar i kupaonicu. Kupaonice su luksuznije, ali opet jednostavne. Tuš, staklena pregrada, kvalitetne sanitarije i pločice i police. I to je to.

Sanja Bistričić

Originalni raspored malo smo zamijenili i smjestili smo spavaće sobe u mirniji dio stana koji je okrenut prema dvorištu, a u dijelu stana koji ima prozore na Hatzovu smjestili smo dnevni boravak i kuhinju s blagovaonicom.

Sanja Bistričić

Jako sam ponosna na kuhinju koja je kompletno moj i suprugov dizajn. Suprug i ja obožavamo interijere i napokon smo napravili kuhinju i razmišljamo da ponudimo još nekoliko modela i napravimo svoj vlastiti dizajnerski brend – objasnila je Edita Kelečević, čiji se suprug inače poznati bivši košarkaš Siniša Kelečević.

Sanja Bistričić

Kuhinja je napravljena od medijapana i furnira i jednostavnih je linija i vrlo trendovski – uopće ne liči na kuhinju.

Sanja Bistričić

Naime, već par godina je trend da kuhinje nemaju gornje elemente te da što manje izgledaju kao kuhinje, a što više kao komode koje su dio blagovaonica i dnevnih boravaka.

Sanja Bistričić

Dnevni boravak prostor je za sebe i u njemu se divno smjestila Prostorijina Match sofa i televizor i to je to.

Sanja Bistričić

Kada je tako dobro odabrano, nekada je stvarno samo par stvari dovoljno…

Sanja Bistričić

Uživajte u fotografijama Sanje Bistričić.