Saints Hills otvara vinariju i u Istri. Btw može se i prespavati.

Prekrasna priroda, lijep ambijent, mir, lokalna gastronomija i vrhunsko vino – recept je za uspjeh. Idemo u novu vinariju Saints Hills. Arhitekturu potpisuje arhitekt Milan Pahović, a uređenje interijera Studio Franić Šekoranja

Pelješac. Vinarija Saints Hills. Mnogi bi se složili da je to jedno od najljepših mjesta gdje možete kušati vino. No, Saints Hills početkom svibnja otvara svoju drugu vinariju i to na drugom hrvatskom poluotoku – u Istri.

Naime, u malom istarskom mjestu Radovani, nadomak zvjezdarnice u Višnjanu, svega 12 kilometara od Poreča, poznata i nagrađivana vinarija Saints Hills, početkom svibnja otvorit će vrata svoje nove vinarije nazvane – Cantina.

KORIDOR 27

No, poznavatelji vina, možda će znati da je vinarija Saints Hills prisutna u Istri od samih početaka. Naime, upravo iz vinograda Sv. Ante, najvišeg vrha jugozapadne Istre na čijem se posjedu nalazi vinarija Cantina, dolazi većina bijelih Saints Hills vina.

KORIDOR 27

– U Istri je sve započelo. Prvo vino koje je napravljeno pod etiketom Saints Hills, je vino od istarskog grožđa. Naime, na zemlji na kojoj se danas nalaze Cantina i vinograd, bila su dva reda loze, stara šezdesetak godina, koje smo odmah obrali i tako je nastala naša prva – Nevina 2007, koja nije bila komercijalna, a u našoj vinariji na Pelješcu čuvamo još par boca kao uspomenu na naše početke. Namjera nam je bila na ovoj zemlji saditi masline, no nakon konzultacija sa strukom i analize zemlje, rečeno nam je da su zemlja i položaj idealni za sadnju loze, i tako je sve počelo.. U isto su vrijeme nastajali i nasadi na jugu, u Komarni i na Dingaču, tako da smo zajedno rasli, samo je Cantina nedostajala – do sad – ispričala je vlasnica Ivana Tolj dodajući kako su ona i suprug Ernest odavno htjeli u Istri napraviti vinariju koja objedinjuje ugođaj istarske oštarije te divnih vinarija na sjeveru Italije.

KORIDOR 27

Za projekt Cantine zaslužan je arhitekt Milan Pahović, uređenje interijera prepušteno Studiju Franić Šekoranja. Slike na zidovima Cantine djelo su umjetnice Silvije Golja.

Za gastronomski dio priče zaslužni su tata i sin Deni i Josip Mandić, koji već dugi niz godina Istrijane oduševljavaju lokalnim specijalitetima u ponešto klasičnijoj izvedbi.

KORIDOR 27

Kapacitet restorana je 26 sjedećih mjesta u zatvorenom i 50 mjesta na otvorenom, a Cantina pruža uslugu smještaja u tri apartmana.

Uživajte u slikama Koridora27.