Restoran na Kvarneru s najljepšim pogledom

Znam da je danas bljuzga i sivo, ali baš zato, pokazat ću vam nešto posve drugačije. Idemo u nedavno preuređenu opatijsku Bevandu, hotel koji je odavno bookiran za Valentinovo. Evo zašto…

Svaki put kada prošetam Opatijom uvijek mi prostruji jedna stvar – Austrijanci nisu bili nimalo ludi, naravno da je ovdje započeo hrvatski turizam.

Borko Vukosav

Fina klima, divna priroda, šetnica uz more, Botanički park, predivne stare vile… uopće me ne čudi što Opatija slovi kao mjesto s papreno skupim nekretninama i mjesto koje najčešće povezujemo s nekom romantikom… Romantično mjesto za bijeg od stvarnosti.

Borko Vukosav

I zato je većina dobrih hotela u Opatiji ovaj vikend popunjena. Naravno da je odavno popunjena i Bevanda, design hotel s pet zvijezdica kojega su projektirali Leora Dražul i Siniša Glušica iz Dg arhitekata.

Borko Vukosav

– Hotel poput Bevande svake godine iziskuje malo preuređenje, objašnjavaju arhitekti koji svake sezone naprave male preinake u interijeru, kako bi gosti uživali u nečem novom, svježem, poznatom, ali ipak malo drugačijem.

Borko Vukosav

– Od 2013. godine kada se otvorio hotel do danas, nekoliko puta smo radili mala osvježenja u interijeru. Ponekad se samo pretapeciraju fotelje i stolice, a prošle godine radili smo novu recepciju i lobi te vanjski bar.

Borko Vukosav

Bar uz šetnicu sa svojim karakterom potpuno je različit od restorana Bevanda koji je desetljećima brend. Restoran je formalniji, luksuzniji, ekskluzivniji i po mnogima najatraktivniji restoran u Hrvatskoj – objasnio je arhitekt Siniša Glušica, dodajući kako im je Bevanda posebno drag projekt koji im je otvorio mnoga vrata.

Borko Vukosav

– Nakon Bevande i uređenja design hotela s pet zvijezdica koji je izveden i napravljen u kratkom roku s apsolutnom kontrolom kvalitete i troškova, investitori vas počnu drugačije gledati. Odmah postanete netko kome vjeruju i u koga imaju povjerenje – ispričao je Siniša Glušica, dodajući kako im je upravo ovaj projekt otvorio mnoge druge projekte u Opatiji poput Lida, Angioline, bazena hotela Grand Adriatic koje su sve realizirali unutar nekoliko stotina metara šetnice.

Borko Vukosav

– Bevanda je design hotel za profinjenu klijentelu koja voli fino pojesti, popiti i zabaviti se. Zato je i interijer takav, fin, ali s karakterom. Jako važan dio restorana je i njegova ponuda vina s preko 700 butelji i s vinskim podrumom u kojem se čuvaju najskuplja vina u Hrvatskoj. Projekt vinskog podruma bio je poseban zadatak i izazov – ispričao je arhitekt.

Borko Vukosav

Kako to izgleda? Evo ga, zavirili smo u podrum…

Borko Vukosav

– Gosti imaju mogućnost degustacije uz someliera, a postoji i jedan dio podruma koji je rezerviran za privatna druženja, što je vrlo zgodno kada u hotelu odsjeda netko od celebrityja i želi apsolutnu privatnost – objasnili su nam u hotelu, pokazavši nam i dio gdje se čuvaju neke od najskupljih butelja u Hrvatskoj.

Borko Vukosav

– Temperatura je strogo kontrolirana, a i sve je spojeno na agregat, tako da u slučaju nestanka struje, vinima se neće ništa dogoditi – ispričali su nam u hotelu.

Borko Vukosav

Ipak, mene je najviše impresionirao interijer s nekim divnim tailor made rješenjima i ovaj predivan pogled na more…

Borko Vukosav

Uživajte u fotografijama Borka Vukosava.