Remote stvara sretnije obitelji. Totalno se slažemo.

Vodimo vas u inspirativno potkrovlje u Karlovcu koje ćete susretati na VELUX katalozima diljem svijeta. Evo priče o tome…

Koliko sati gubite dnevno u prometu? Previše. Zbog gužvi kasnimo po djecu u vrtić ili školu, stižemo zapuhani na sastanke, kasnimo frizeru, ne stižemo redovito na trening… Stručnjaci su izračunali da prosječan Hrvat u prijevozu od kuće do posla i nazad gubi 51 minutu, a u velikim svjetskim gradovima u transportu se dnevno gubi i do tri sata.

Nije uopće čudno da je čak 56% tvrtki u svijetu ponudilo svojim zaposlenicima da rade remote puno radno vrijeme ili dio tjedna, a istraživanja pokazuju da bi čak 90% zaposlenika voljelo stalno raditi od kuće, barem jedan do tri dana u tjednu. Taj postotak još je veći kod roditelja s malom djecom jer manje vremena troše na prijevoz, produktivniji su i fleksibilniji, te im je lakše ostvariti balans između uspješnog poslovnog i privatnog života. O financijskim uštedama na prijevoz, grijanje, urede, prehranu… da ni ne govorimo.

Zašto vam ovo pričam?

Zato što vas danas vodim u jedno inspirativno potkrovlje u Karlovcu koje je nastalo upravo zbog remote načina rada te je vlasnicima omogućilo uspješan balans između poslovnog i privatnog života.

SANDRO LENDLER / VELUX

– Godinama sam navikla da iz Karlovca putujem u Zagreb i bilo mi je normalno da sam stalno u automobilu. I onda je Covid promijenio sve. Odjednom je posao krenuo online, a s obzirom na djecu i online nastavu, trebao mi je prostor za neometan rad. S obzirom da živimo u obiteljskoj kući, tavan se nametnuo kao logično rješenje. No, trebalo ga je preurediti i pretvoriti u stambeni prostor.

– Željela sam prozračan svijetao prostor u kojem nemam osjećaj zatvorenosti. Prostor u kojem mogu uživati u svježem zraku, suncu, divnom pogledu… Naime, dnevna svjetlost nevjerojatno je važna za našu produktivnost i dobro raspoloženje, a kako nam je u to doba svima trebalo puno optimizma, odlučili smo staviti puno prozora. Odabrali smo VELUX kombinaciju prozora i u tavan unijeli mnoštvo svjetlosti – prisjetila se vlasnica.

SANDRO LENDLER / VELUX

Radovi su nasreću brzo tekli i već za par dana mračni je tavan postao svijetli prostor koji zrači optimizmom.

– Zapušten tavan odjednom je postao atraktivan svijetao prostor okupan svjetlosti. A prostor nam se toliko svidio da je pala jednoglasna odluka da za potkrovlje nabavimo kutnu garnituru i da jedan dio uredimo kao dnevni boravak u kojem ćemo uživati u gledanju filmova i druženju – prisjetila se vlasnica dodajući kako je potkrovlje postalo njihovo omiljeno mjesto u domu.

SANDRO LENDLER / VELUX

No, i radni kutak ispunio je sva očekivanja. Zahvaljujući puno dnevne svjetlosti, miru i tišini, u potkrovlju ima izvrsne uvjete za rad, pa je produktivnija i koncentriranija.

– Umjesto u gužvama i u automobilu, sada vrijeme provodim puno kvalitetnije, a stvorilo se vrijeme i za neke nove hobije te vježbanje. Uz to, jako me veseli što mi napokon puno bolje uspijeva i cvijeće. Naime, biljke obožavaju indirektno difuzno svjetlo u potkrovlju, tako da su se mnoge biljke živnule od kada smo ih preselili u potkrovlje – kaže vlasnica.

SANDRO LENDLER / VELUX

Btw, ova priča o potkrovlju iz Hrvatske zbog njegove ljepote i inspirativnosti završila je u VELUX-ovom katalogu Case studies, a jako sam ponosna na naš mali tim koji je stvorio fotografije koje ćete viđati po mnogim reklamama, katalozima, portalima i novinama diljem Europe i svijeta.

Hvala Andreja na povjerenju i svemu, Sandru na divnim fotkama, hvala mojoj Jeleni i Draženu, hvala najslađim modelima Lauri i Leonu, veliko hvala vlasnicima i svim pomagačima.

SANDRO LENDLER / VELUX

Uživajte u fotkama ovog divnog inspirativnog potkrovlja koje nas uči kako je dnevno svjetlo i igra sjena najljepša dekoracija u prostoru.

SANDRO LENDLER / VELUX
SANDRO LENDLER / VELUX
SANDRO LENDLER / VELUX
SANDRO LENDLER / VELUX
SANDRO LENDLER / VELUX
SANDRO LENDLER / VELUX
SANDRO LENDLER / VELUX

I za kraj, mali bonus – video.