Putovat ćemo na najbolja mjesta na svijetu. U ovakve hotele…

Imam divnu vijest. Postala sam članica Prix Villegiature Awards, međunarodne nagrade koja se dodjeljuje jedanput godišnje u Parizu i to najboljim hotelima na svijetu. No, to nije jedina stvar koju sam vam zaboravila reći…

Ovo vam već neko vrijeme tajim i ne znam kako reći, a da ne ispadnem hvalisava. Jednako tako već dugo vam želim pokazati ovaj divan hotel u Gentu kojega mi je preporučila prijateljica i koji je visoko na mojoj listi želja za 2019. A onda sam odlučila u jednom tekstu ispričati sve. Evo kako je bilo…

1898 THE POST HOTEL

Jedan dan javlja mi se kolegica iz Španjolske s kojom dugi niz godina surađujem i pita me da li bi s obzirom na svoje dosadašnje iskustvo i estetske kriterije bila članica Prix Villegiature Awardsa, novinarske nagrade koja se dodjeljuje najboljim hotelima u Europi i svijetu.

1898 THE POST HOTEL

Naravno, kažem odmah, i pošaljem im svoju listu referenci i životopis. Vrlo brzo javljaju mi se iz direkcije i kažu da sam primljena u žiri sastavljen od 22 novinara iz cijelog svijeta specijalista za temu lifestyle, interijeri, putovanja.

1898 THE POST HOTEL

Harper’s Bazaar, Forbes, Monocle, Huffington post, The Guardian, The World of Interiors, Conde Nast Traveler… samo su neki od medija u kojima rade moji kolege iz žirija. Moram priznati da sam uistinu ostala bez daha, pogotovo kad sam saznala da sam ja jedina iz Hrvatske, pa čak i regije.

Boba Blašković

Što ću sve raditi i kako će izgledati moji posjeti hotelima, pričat ću vam u narednim mjesecima, kao i destinacijama koje ću posjetiti…

1898 THE POST HOTEL

Pričat ćemo puno o luksuzu, hospitalytiju, usluzi, unutarnjem uređenju, svim stvarima koje neki prostor uistinu čine posebnim – najboljim u svojoj kategoriji na svijetu.

1898 THE POST HOTEL

Naučit ću i vidjeti zasigurno jako puno… A do tada vas vodim u jedan hotel kojeg bi uistinu voljela posjetiti i uživo te za kojeg imam velike preporuke.

1898 THE POST HOTEL

Naime, moja prijateljica koja jako puno putuje i voli jako lijepe stvari, a usput se razumije u turizam i hotelijerstvo kaže da je ovaj hotel nešto jedinstveno…

1898 THE POST HOTEL

– Hotel se zove 1898 The Post i nalazi se u Gentu u Belgiji. Smjestio se u zgradi bivše pošte koju je krajem 19. stoljeća napravio poznati begijski arhitekt Louis Cloquet u suradnji s Stéphane Mortierom za Svjetsku izložbu 1913. godine.

1898 THE POST HOTEL

U njoj je tijekom 20. stoljeća bila pošta, a danas se umjesto šaltera, paketa i omotnica nalazi 37 soba koje su uređene udobno, moderno, a opet jako tradicionalno, u skladu s estetikom povijesne zgrade u kojoj se nalazi.

1898 THE POST HOTEL

– Najviše me fascinirala visina i prostornost. Naime ne očekuješ da ćeš spavati u sobi visine četiri, pet metara, niti da ćeš u standardnoj hotelskoj sobi dobiti takav komfor i brigu o detaljima. Sve što vidite u tom hotelu napravljeno je sa smislom i vidi se da je plod pomnog promišljanja. Ništa zapravo nije slučajno, od brendiranja i naziva soba koje se zovu kuverta, poštanska marka, dopisnica, paket… do detalja koji se uklapaju u estetiku i priču – kaže mi prijateljica.

1898 THE POST HOTEL

– Najbolji dio svega je što sve u hotelu možete kupiti i sve što vidite ima cijenu. Naime, u hotelskom lobiju je veliki showroom s asesoarima i stvarima za dom i ondje možete kupiti sve što ste vidjeli u sobi – od otvarača za pisma, rokovnika, kozmetike, džema do vaza, jastuka, lampi, stolaca… No, zgodno je što čak ni ne morate ići u dućan, nego sve možete kupiti u sobi, odnosno uzeti što vam se sviđa – objašnjava mi prijateljica.

1898 THE POST HOTEL

Po sličnom principu funkcionira i hotelski restoran u kojem možete uživati i ako niste gost hotela…

1898 THE POST HOTEL

I da, može se to u mnogim restoranima, ali neki su ipak posebniji od drugih…

1898 THE POST HOTEL

Nadam se da ću vas ove godine kao članica Prix Villegiature Awarsa najviše voditi baš u takve hotele.

1898 THE POST HOTEL

Btw The Post hotel je član grupacije Zannier Hotels koji ima predivne hotele u Vijetnamu, Kambođi, Namibiji… Izgledaju predivno. A evo velike fotogalerije 1898 The Post hotela u Ghentu.