Priča o O’livu ide dalje. Evo što se sve dogodilo u međuvremenu

Kakva će biti turistička sezona, nitko ne zna. No, mi ćemo vam iz prvog lica ispričati naše iskustvo sa šest apartmana u Bibinju koji su se dobro iznajmljivali unatoč lošim prognozama i višoj cijeni

Život je potpuno nepredvidiv. To nam je dokazala prošla godina. Koliko god imali dobre planove, feasibility studije, ideje… toliko se sve može promijeniti u trenu. Pandemija, potres, lockdown, pa onda iznenađujuće dobra sezona, pa opet naprasni lockdown, pa opet potres…

Znamo, teško je tako planirati išta ozbiljnije. No, ono što tješi je da nije svaka godina takva, te da je čak i u takvim, ludim vremenima moguće dobro raditi.

Vjerojatno ste primijetili da smo prošle godine naprasno prestali pratiti nekoliko projekata adaptacije koje smo objavljivali u nastavcima. Priču o obitelji Kero i njihovim O’live apartmanima zadnji put smo objavili 2. travnja prošle godine, kada su radovi na uređenju interijera još bili u povojima.

Što se sve izdogađalo od tada do danas?

SANJA BISTRIČIĆ

Tisuću stvari. Projekt smo završili i sezona je bila iznenađujuće dobra. No, nije bilo sve baš glatko. Naime, kao i svih zaribala su nas sva moguća kašnjenja materijala i majstora, a u nekom trenutku bilo je uopće upitno ima li smisla dovršavati apartmane kada su najave za turističku sezonu bile nikakve. Većina zemalja bila je u lockdownu, a masovno su se otkazivali svi turistički aranžmani.

SANJA BISTRIČIĆ

No, u trenutku kada je već sve mirisalo na odustajanje od sezone, otvorio se “prozorčić”. Shvatili smo da će sezone ipak biti. Stisnuli smo zube. Svi. I odvalili projekt. Doslovno smo majstore tjerali s gradilišta i unosili opremu. Prvi gosti došli su u apartman 10 minuta nakon što je otišao majstor za klime.

Fotofinish u zadnjem trenutku, ali uspjeli smo.

SANJA BISTRIČIĆ

Nismo htjeli coprati, ali sezona je bila iznad svih očekivanja. Apartmani su se odlično bookirali, iako su u tom trenutku bili među najskupljima u mjestu. Zanimljivo je i to što su se apartmani srušili nekoliko “pravila” dobrog bookiranja. Apartmani nisu imali ni jednu ocjenu na Booking.comu, a svejedno su ih ljudi preko 3D vizualizacija bookirali za cca 200 eura za noć. U jeku najlošije turističke sezone i trenutku kada je većina ostalih apartmana u Bibinju i okolici bila prazna… Zaista nije loše.

Kako smo to uspjeli?

Iskreno, i nama nije posve jasno, ali znamo da su svi gosti bili jako sretni i zadovoljni te naglašavali kako je interijer divan te da sve izgleda još puno ljepše nego na fotografijama.

SANJA BISTRIČIĆ

Spominjali su najčešće riječ “dizajnersko i ekskluzivno”, a zapravo ni u jednom apartmanu nema ni jednog pravog dizajnerskog komada. Kao što smo rekli, sav namještaj je iz Emmezete, a znate da su njihove cijene basic i povoljne.

U idućih par dana pokazat ću vam svih šest apartmana, a nakon toga krećemo s pravom malom školom koja vam može pomoći kako da unaprijedite, preuredite ili iz nule osmislite svoje apartmane.

SANJA BISTRIČIĆ

Bit će zanimljivo i jako konkretno. Od savjeta na kojim stvarima se može štedjeti, a na kojima ne, kako zamaskirati nedostatke, istaknuti svoje posebnosti, pa sve do priče o tome kako biti prepoznatljiv i kako kroz interijer stvoriti “doživljaj”.

A sada pogledajte kako je beznadno izgledalo gradilište početkom srpnja kada je stigao kamion nakrcan stvarima Emmezete…

Sutra pogledajte kako se stvari mogu promijeniti u dva tjedna.

Btw ove slike koje vidite u objavi su slike lobija. Naime, kuća ima 6 apartmana i iako nije zamišljeno da postoji recepcija i osoba koja će tu stalno sjediti, u prizemlju smo proširenje u hodniku osmislili kao lounge zonu za goste.

SANJA BISTRIČIĆ

U slučaju da je netko došao na check-in prerano, može udobno sjesti, raskomotiti se, osvježiti se, spojiti na internet, gledati TV… Lakše je čekati na kauču u klimatiziranom prostoru i pijuckati kavicu, nego stajati pred zgradom. Također, zgodno je imati i prostor gdje gosti mogu ostaviti kofere jer ima mnogo onih koji ne putuju automobilom, a htjeli bi još par sati ostati na kupanju.

Također, profesionalnije je da se osobni podaci uzimaju za “recepcijom” u lobiju, nego kuhinjskim stolom.

SANJA BISTRIČIĆ

Ta “recepcija” uistinu može biti jedan uski stol na kojem stoji samo jedan laptop, a stolac može biti multifunkcionalan komad koji može biti i dio lounge zone.

SANJA BISTRIČIĆ

Razmišljajte o prvom dojmu. Ulazni prostor je ono prvo što će vaš gost vidjeti. Zato ga nemojte nakrcati glomaznim komadima namještaja i nekim komadima kojima drugdje niste mogli naći mjesto.

SANJA BISTRIČIĆ

U fotogaleriji je još fotografija lobija (za otvaranje galerije kliknite na sliku), a sutra vam pokazujemo prvi apartman.

Wordpress Gallery Plugin Free

Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima na Dblogu smo napravili posebnu rubriku: Vodič za apartmane – O’live house by Emmezeta.

Ondje možete pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana. Još jedanput hvala partnerima – Emmezeti i Groheu što su omogućili da sva ova znanja i iskustva koja je prolazila obitelj Kero postanu javna.

——————————————————————————————————
OVAJ PREMIUM SADRŽAJ NA DBLOGU OMOGUČILA VAM JE: