Podstanarski stan. Ulagati u njega ili ne?

Većina ljudi koja živi u najmu ne želi ulagati u stan jer, kažu, nije njihov. Danas vas vodim u jedan stan na Kajzerici kojega je podstanarka preuredila u pravi skandinavski stančić

Jeste li ikada bili podstanari? Ja jesam i to godinama. Kada sam tražila stan za najam prvo su mi bile važne lokacija i cijena, onda veličina, pa niske režije i tek onda pri kraju liste uređenje.

Borko Vukosav

Upravo s takvim premisama je Vesna Opačak prije 10 godina krenula u potragu za stanom na Kajzerici.

Borko Vukosav

Čim su ona i suprug ušli u ovaj stan, znali su da ga uzimaju, iako je bio posve dugačiji nego danas. Stari trosjed, stare stolice, puno manja kuhinja, manje svjetla…

Borko Vukosav

Nema veze, govorila je Vesna, stan je na sjajnoj poziciji i s odličnim razmještajem i upravo je ono što nam treba.

Borko Vukosav

Od tada do danas prošlo je 10 godina i u tom stanu Vesna i njezin suprug dobili su dvije curice, a taman kada su cure postale malo veće, Vesna je sve više pronalazila vremena za svoj hobi – uređenje interijera.

Borko Vukosav

– Jako volim interijere i oduvijek pratim magazine, portale, blogove o uređenju doma. S druge strane podstanari smo i znam da nije uobičajeno ulagati u stan u kojem si u najmu, ali jednostavno mi smo odlučili malim koracima učiniti si život ljepšim.

Borko Vukosav

Prvo sam krenula s posterima i bojanjem zidova, a onda sam kupila novu kutnu garnituru za sjedenje, tepih, dječju sobu, ormare, police, šank u kuhinji, novi hladnjak, rasvjetu… – nabraja Vesna i vodi me po stanu od 62 kvadrata u kojoj ima dvije male spavaće sobe, kupaonicu, hodnik, kuhinju s blagovaonicom i terasom.

Borko Vukosav

– Stvarno je sve jako malo. U našu sobu doslovno jedva stane bračni krevet.

Borko Vukosav

Djeci smo napravili krevet koji se može pospremiti i postati zidni ormar, tako da imaju dovoljno mjesta za igranje kada im dođe društvo.

Borko Vukosav

Sve što smo kupovali su stvari koje možemo odnijeti sa sobom jednog dana kada se budemo selili, izuzetak je jedino ugradbeni ormar kojega smo napravili po mjeri i u dogovoru s gazdaricom podijelili troškove – objasnila je Vesna koja je veliku pažnju posvetila detaljima.

Borko Vukosav

– Obožavam skandinavski stil i njihove brendove koji me uvijek oduševljavaju svojom jednostavnošću i praktičnošču. Recimo, ova kutna garnitura je jako jednostavna i lagana i svi njezini dijelovi se mogu oprati u perilici. Već sam ju par puta prala, a kada se materijal bude izlizao kupit ću novi i imati opet novu garnituru – priča Vesna.

Borko Vukosav

Kuhinja je isto ovakva bila ili…?

Borko Vukosav

– Ovog kuhinjskog otoka nije bilo nego je tu stajao veliki hladnjak. Sa gazdaricom sam se dogovorila da maknemo taj stari veliki hladnjak, a ja sam onda dala raditi po mjeri ovaj otok u koji smo smjestili i hladnjak i zamrzivač – priča Vesna.

Borko Vukosav

Puno je praktičnih ideja i lijepih dekoracija u ovom stanu… i zaista zašto si život ne bi malo uljepšali, iako nešto nije naše…

Borko Vukosav

Evo uživajte u fotografijama Borka Vukosava.