Plitvice su uvijek fenomenalne.

Vodim vas u resort Fenomen Plitvice, novootvoreno apartmansko naselje 500-tinjak metara od Velikog slapa

Niste baš tip koji voli sunce i more, a opet željeli bi nešto posebno, drugačije? Onda možda razmislite o Plitvicama.

Naime, na području Plitvica Sela, nedavno je dovršeno naselje Fenomen Plitvice s 9 kuća koje se prostire na 142.000 kvadrata.

Naselje je zamišljeno kao luksuzno naselje koje spaja udobnost i komfor s tradicijom, tako da su sve kuće sagrađene na tradicionalan način, želeći što više nalikovati na stare autohtone kuće tog kraja.

U tri objekta nalaze se restoran, kuhinja na otvorenom s prostorom za roštiljanje, te spa zona sa saunom, masažom i whirlpoolom, a u preostalim objektima nudi se smještaj različitih kapaciteta.

Svaki apartman odiše luksuzom i u pravilu se sastoji od kuhinje, dnevnog boravka, soba, kupaonica…

Iza ovog resorta stoji tvrtka Potestas u čijem je vlasništvu splitski hotel Park i luksuzna Villa Petra na Braču.

– Gradnja resorta trajala je nekoliko godina kako bismo zadovoljili stroga pravila o zaštiti okoliša, što nam je bilo iznimno važno s obzirom da se nalazimo u srcu jednog od najljepših nacionalnih parkova u svijetu. Kućicu po kućicu gradili su najbolji lokalni majstori s najkvalitetnijim lokalnim materijalima. Da bi ovakvi projekti bili uspješni iznimno je važna sinergija investitora s lokalnom sredinom i odgovorno ponašanje prema okolišu – kaže Joze Tomaš, direktor tvrtke Potestas.

Projekt – kojeg potpisuje GPN Katarina iz Gospića s glavnim projektantom Tomom Jurkovićem i projektantom Antom Pašalićem.

Ipak, najveći adut ovom naselju zasigurno je priroda, a u njemu se nalazi i vrt u kojemu gosti mogu zasaditi i ubrati povrće te sudjelovati u pripremi jela, a također mogu zasaditi i stabla sa svojim imenima.

Okolno zeleno prostranstvo je kao stvoreno za razne sportove te obilaske električnim biciklima i “quad“ četverokotačima. Cjelodnevna tura po Nacionalnom parku, planinarenje, vožnja biciklom, jahanje…

Uživajte u fotografijama.