Ovog Božića u modi je retro. Božić by Ikea i H&M Home

Užurbano hvatamo ideje za božićne dekoracije. Evo što predlažu skandinavski divovi Ikea i H&M

Kratki hladni dani, magla, rad od kuće koji više uopće nije tako zabavan i cool… Možda više nego ikada trebamo topline u domu.

Da, znamo da je mnogima prerano, no dućani su već odavno izložili svoje božićne kolekcije i kažu da imaju veliki interes, možda čak i veći nego inače. Da postoji uistinu interes za “ranim Božićem” možemo primijetiti na webshopu H&M Homea – najbolji komadi iz božićne kolekcije dekoracija već su “out of stock”.

I zato krećemo s trendovima za božićno ukrašavanje i otkrivamo vam neke od najboljih komada iz kolekcije Božić 2020.

1IKEA

Ikea je ove godine kao temu odabrala tradicionalni Božić – zeleno, crveno, zlatno i mnoštvo lampica. Toplina doma bez pretjerivanja, s naglaskom da mnogo stvari možemo napraviti sami. I home made keksići u staklenci mogu biti divan dar, ali i ukras kojeg možete staviti na bor…

Ideja kreiranja emocija i ugođaja, važnija je od materijalnih gadjeta… Zato je Ikeina božićna kolekcija možda skromnija nego inače te nadopunjena s predmetima koje možete koristiti tijekom cijele godine.

Naime, Ikeini stručnjaci predvidjeli su da će ljudi htjeti dulje uživati u božićnom ugođaju, a istovremeno tražiti predmete koje nisu toliko trendovski. Želimo kupovati stvari koje ćemo koristiti i kada prođe Božić, kao što želimo da u istim dekoracijama uživamo par godina zaredom…

Zato klasici. Zato basic. Kako i u interijerima, tako i u odjeći, razmišlja i H&M Home. No, prije H&M Homea pogledajte kako izgleda Božić u Ikei.