Ovo je stvarno cool. Divan projekt Floraarta i Art parka

Ponekad mi se čini da smo svi previše ozbiljni i namrgođeni. Evo jednog projekta koji vraća osmjeh na lica. Zagreb. Mjesto radnje…

Zamišljena dama s prekrasnom zelenom kosom, kul muškarac s pilotskim naočalama i bogatom grivom i starac koji priziva asocijaciju šumskog čovjeka.

Ne, ne pričam bajke, ovo su prizori sa zagrebačkih ulica s Opatovine, Ribnjaka i Bundeka koji spajaju streetart i zelenilo te su najava za nadolazeći 53. Floraart koji će se održati od 28. svibnja do 3. lipnja na Bundeku.

Ove godine Floraart prilično se modernizirao i krenuo u nekom novom, svježem smjeru, a jedan od tih noviteta je i suradnja s Art parkom i zagrebačkim street art umjetnikom Borisom Bareom.

– Ovako nešto nisam nikada radio, zato me posebno veseli. Ovo je tek početak suradnje Art parka i Floraarta. Naime, i na Bundeku, tijekom trajanja manifestacije imat ćemo svoju Art park zonu gdje ćemo, uz dobru glazbu i prostor za druženje, pozvati umjetnike da nam se pridruže i nastave stvarati street art crteže koji povezuje umjetnost i biljke. Bit će jako zanimljivo vidjeti što će sve nastati, kakve će se ideje roditi – rekao je Bare.

– Umjetnost nam je, od kada postoji Floraart iznimno važna, a mladi umjetnici imaju toliko toga za reći i pokazati. Zato nam je ova suradnja posebno draga i uživamo u nastajanju ovih sjajnih street art djela – rekao je Darko Uidl, dopredsjednik Izvršnog odbora Floraarta.

Inače, sam Floraart i ove godine će se održati na Bundeku, na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora.

Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove nas godine na Floraartu očekuju zanimljiva predavanja i radionice, glazbeni program, predstave, natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista, Natječaja za najljepši kućni vrt na području Zagreba i Zagrebačke županije, Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor.