Otvorene prijave za Simon Living Places Award 2020

Super prilika. Budite kreativni, snimite video o svom stanu, kući, uredu i prijavite se za nagradu koju podupire Fondacija Mies van der Rohe. Btw prijave su besplatne, a u žiriju je uz svjetsku elitu je i jedan Hrvat, dizajner svjetla Dean Skira

Dobra vijest za sve arhitekte i dizajnere koji se žele prijaviti na malo drugačiji natječaj. Prijave za arhitektonsku nagradu Simon Living Places su otvorene!

Living Places bijenalnu nagradu pokrenuo je 2016. španjolski Simon na njihovu 100-godišnju obljetnicu postojanja, a inicijativu podupire Fondacija Mies van der Rohe.

Prijave se bez naknade zaprimaju u video formatu do 15. rujna 2020. u kategorijama za najbolji kolektivni i privatni prostor.

Radovi moraju bit realizirani u periodu između 1.siječnja 2018. i 31. prosinca 2019. na području Europe i Meksika.

Cilj nagrade je istaknuti arhitektonske projekte (interijere, javne površine, krajobrazna rješenja) čiji su prostori izuzetno udobni za svoje korisnike. Simon Living Places promovira arhitekturu kojoj je prioritet dobrobit korisnika i njihovo zadovoljstvo pri svakodnevnom korištenju prostora.

2018. zaprimljeno je 145 prijava, a završna ceremonija ugostila je meksičku arhitekticu Fridu Escobedo i američku arhitekticu Marthu Thorne u Simon’s showroomu u Barceloni.

Tada je nagradu u kategoriji za najbolji privatni prostor dobio Lluis Alexandre Casanovas Blanco za koloritnu Boom House u Barceloni. Nagradu za kolektivni prostor osvojio je Isaac Broid iz meksičkog studia Productora za Centro Cultural Teopanzolco u Cuernavaci.

Productorin arhitekt Vicot Jaime član je ovogodišnjeg žirija, kojeg čine indijska arhitektica
Anupama Kundoo, pariška redateljica Louise Lemoine, arhitektica Ana Luisa Soare, hrvatski
dizajner svjetla Dean Skira i direktor Simon dizajna Salvi Plaja.

Radovi se mogu prijaviti individualno ili kao tim, a klijenti i suradnici mogu također nominirati radove u nečije ime. Ocjenjivački sud odabrat će pet finalista u svakoj kategoriji te će u studenom oba pobjednika biti nagrađeni novčanom nagradom od 10.000 eura.

Više informacija na simonprize.org. Btw ako se odlučite prijaviti i snimite super video o svojoj kući, uredu, zgradi, pliz mi ga pošaljite na mail boba@dblog.hr jako sam znatiželjna.