Novi raj na Kronplatzu koji spaja dizajn, prirodu i gastronomiju

Arhitekt Matteo Thun nedavno je završio svih 97 soba i apartmana Falkenstenerovog hotela Kronplatz podno istoimene planine. Teleportaciju molim u ovaj divan hotel sa 5 zvjezdica

Fale mi putovanja. Fale mi naša skijanja. Posebno kada na mail dobijem ovako nešto… Naime, na Kronplatzu se otvorio Falkensteinerov Kronplatz hotel koji na sjajan način spaja prirodu, dizajn, gastronomiju, detox… Osmislio ga je i uredio poznati arhitekt Matteo Thun koji je inspiraciju pronašao u planinama i mijenjanju prirode kroz četiri godišnja doba.

Kroz inspiraciju četiri godišnja doba stvorena su četiri građevinska bloka u kojima se nalazi 97 soba i apartmana punih svjetla u modernom alpskom stilu.

U ovom hotelu oduševit će vas detalji ali i neki statement komadi – od moćnog stabla ispod staklene kupole u hotelskom predvorju, do švedskih ljestvi u sobama, toplih cosy materijala, kamina.

Planina nas opušta, vraća nam energiju i liječi nas od stresa, a to dobro znaju i u
Falkensteiner Hotelu Kronplatz, gdje su – upravo na filozofiji četiri planinska elementa
(stijene, izvorska voda, alpsko sunce i planinski zrak) – osmislili čitavu spa filozofiju.

Naime, njihov Acquapura Mountain SPA prostire se na oko 1400 m², a skriva i pravi biser – krovni bazen odakle se pruža jedinstven pogled na Kronplatz.

Nakon aktivnog dana na skijaškim stazama, nema boljeg od opuštanja na kakvom tretmanu, u finskoj sauni na otvorenom, hamamu, 25-metarskom sportskom bazenu ili, pak, u panoramskom dnevnom boravku na krovu hotela s kaminom.

– Jedinstvenost Falkensteiner Hotela Kronplatz zaokružena je i sasvim posebnim 7Summit
Slow Food konceptom, kojeg karakterizira kvaliteta, kreativnost i visoka kulinarska
umjetnost. Koncept 7Summit Slow Fooda temelji se na visokokvalitetnim proizvodima s
okolnih južnotirolskih farmi oplemenjenih okusima zemalja s najvišim planinama na svijetu
– od Japana do Perua – koje donose vrhunski međunarodni chefovi – kažu u Falkensteineru, pohvalivši nam se s nekoliko zanimljivosti.

– Kronplatz je skijalište sa 300 sunčanih dana u godini, a ima i titulu skijališta s najuređenijim skijaškim stazama u Europi – kažu u Falkensteneru, preporučivši nam i 2 relativno nove atrakcije za posjet:

– Preporučamo da posjetite Messner Mountain Museum, muzej posvećen planinama i planinskim civilizacijama svijeta, a predlažemo i posjet Muzeju planinske fotografije
Lumen, koji na tri impresivna kata – kroz digitalne inovacije i spektakularne produkcije –
donosi povijest planinske fotografije od njezinih početaka do danas. Famoznu sobu ogledala
dugo ćete pamtiti – preporučuju.

Tko je bio, neka slobodno javi dojmove. A za otvaranje galerije sa slikama, kliknite na sliku dolje.

Wordpress Gallery Plugin Free