Neka svjetli, blješti, sjaji… i popravlja raspoloženje

Nikad nisam mislila da ću se veseliti dočeku nove godine kod kuće, u miru, toplini doma, udobnom krevetu… Nikad nisam mislila da ću toliko cijeniti male stvari u životu i da će me toliko razveseliti žaruljice iz Lidla

Kako ste se proveli za Novu godinu? Ja zapravo jako dobro, iako sam bila kod kuće u pidžami, na relaciji frižider, fotelja, krevet.

A sad ću vam i ispričati što mi je potpuno neočekivano popravilo raspoloženje.

Naime, zadnji dani 2020. naučili su nas da moramo biti zahvalniji s onim što imamo i cijeniti i veseliti se malim stvarima. Prvi impuls bio je otići do Lidla i kupiti gomilu delicija i pića te provesti sretne trenutke sa svojom obitelji. Nakon dvojbe koji gin kupiti, ugledala sam gomilu RGB žarulja i kutija na kojima piše Smart home.

U normalnim danima ne bi mi palo na pamet kupovati RGB žarulje, ali sada…

Uzimam te žarulje u boji i shvaćam da su zapravo dio Smart Home sustava kojeg podešavaš na aplikaciji putem svog telefona.

Oduvijek sam željela imati Smart Home i paliti, gasiti svjetla, otvarati i zatvarati prozore putem aplikacije na telefonu ili glasovnih naredbi.

Koliko to dječačko veselje košta? Žarulja oko 80 kuna, a mrežni pristupnik koji povezuje žarulje s aplikacijom na mobitelu i s wi-fijem oko 200 kuna.

Uzimam odmah nekoliko manjih E14 žaruljica koje ću staviti u dekorativne lanterne – pa neka sjaji, blješti, mijenja boje… Treba mi malo kiča i veselja…

Dolazimo doma, smijem se kako neću znati montirati sve te žarulje koje sam nakupovala.

Skidam aplikaciju, spajam mrežni pristupnik s modemom, u lampe stavljam nove RGB žarulje i jednu po jednu uparujem s telefonom i iznenađujem se koliko je sve brzo i jednostavno.

Sreća nevjerojatna…

Sami na svom telefonu mijenjamo boje, intenzitet, jačinu… odabiremo već isprogramirane scene (npr čitanje, učenje, zabava…) i pronalazimo one boje koje nam najbolje pašu i popravljaju raspoloženje.

Naime, skandinavci to jako dobro znaju, boja rasvjete jako utječe na raspoloženje i produktivnost. Žućkasto-crvenkasti tonovi čine nas opuštenijima, zadovoljnijima, romantičnijima, a bijeli i svijetlo plavi tonovi poletnijima, odmornijima, spremnijima za rad.

Evo pogledajte – osjećate li razliku?

Da, znam. Teško je osjetiti razliku u par sekundi, ali zato ne morate stalno mijenjati boje, nego kada pronađete onu koja vam uistinu paše, onda uživajte…

A ako poželite imati disko ugođaj, onda je dovoljno pustiti glazbu, prebaciti se na disco mode i uživati u izmjenama boja na taktove glazbe…

Btw Smart Home sustav u Lidlu je kratkotrajna ponuda, a u ponudi su i senzori za paljenje svjetla po kući, senzori za vrata i prozore po kući te razni tipovi rasvjete – od led traka do raznih vrsta žarulja.

Evo još malo fotkica…