Mali stolić koji pokazuje neke nove trendove u dizajnu

Upoznajte Bit, mali stolić Simona Legalda koji nam pokazuje neke nove trendove u svijetu dizajna – reciklirani namještaj, gubljenje granica između indoor i outdoor namještaja…

Sitno brojimo do Salone del Mobile u Milanu. No, do tada, lijepe vijesti s brojnim novitetima stižu iz mnogih dizajnerskih tvrtki, a ono što me posebno razveselilo je mali stolić Bit iz Normann Copenhagena.

Možda je ovo premalen stolić da bi ga shvaćali kao ozbiljan komad namještaja, ali ipak, smjelo nam pokazuje nove tendencije u svijetu dizajna – 100% reciklirani materijali, novi pogledi na plastiku, jedinstvenost, multifunkcionalnost, micanje granice između indoor i outdoor namještaja.

Pa krenimo redom. Trend #1 – reciklirani namještaj.

Bit je stolić kojega je dizajnirao talentirani danski dizajner Simon Legald i to koristeći 100% recikliranu plastiku iz kućanstva. Plastične boce, čepovi, čaše, tanjuri, igračke, stari namještaj… tisuće odbačenih plastičnih predmeta zagrijano je na 120 stupnjeva – do točke kada je moguće napraviti nešto ovako kao što je Bit.

Bit je jednostavan i jedinstven.

Naime, svaki stolić malčice je različit i jedinstven. Upravo ta jedinstvenost i autentičnost uklapa se u trend #2 – jedinstvenost.

Osim unikatnosti i jedinstvenosti volimo kada stvari radimo na svoj način. Volimo slobodu izbora, zar ne? I upravo zato nam ovaj mali komad namještaja pokazuje smjer kojim će težiti namještaj novog doba – može se koristiti kako god vi želite.

Dakle, osim mogućnosti da stolić koristite kao dodatak u dnevnom boravku ili kutku za čitanje, možete ga koristiti i kao noćni ormarić, dodatni stolić u dječjoj sobi, u lobiju hotela, u zubarskoj ordinaciji, kupaonici… pa čak i na balkonu.

Činjenica da je testiran na izdržljivost od -10 do +50 stupnjeva Celzijusevih čini ga izvrsnim komadom namještaja za indoor i outdoor upotrebu. A upravo to gubljenje fiksnih granica između indoor i outdoor upotrebe postaje trend broj #3 – nova dimenzija multifunkcionalnosti.

I za kraj, ono što mi se čini da će ponovno postati popularno je plastika. Da, omražena plastika koju sada gledamo pomalo s prijezirom, ponovno se vraća u modu. No, ne brinite, nova generacija plastičnog namještaja bit će 100% reciklirana i zapravo će spašavati Planet te odbačenoj plastici davati neki novi smisao. Trend broj #4 – novi pogled na plastiku.