Mala škola uređenja vila. Opuštenost i/ili luksuz?

Što želite na svom odmoru? Opuštenost, udobnost, bezbrižnost, ljepotu, zabavu… E upravo to želimo i od kuće za odmor. Evo pravila i inspiracija za uređenje u dva popularna stila

Opasno se približavamo početku ljeta. Kraj školske godine, stari godišnji, novi godišnji, produženi vikend… Svi negdje žele otići.

H&M HOME

Kao što sam vam nedavno pričala, u Hrvatskoj imamo preko 400.000 smještajnih jedinica u privatnom smještaju. Naravno, najviše je apartmana i nedavno sam vam pričala o zlatnim pravilima za uređenje apartmana koje vam mogu pomoći ako ste netko tko iznajmljuje ili planira početi iznajmljivati apartmane.

IKEA

U zadnje vrijeme, sve je više i kuća za odmor koje imaju neka drugačija pravila od klasičnih apartmana. Zašto?

IKEA

Cijena? Pa i ne baš. Ako gledamo cijenu po osobi – razlika između kuće za odmor i apartmana i nije velika, ali je razlika zapravo u očekivanjima, tipu gosta i duljini boravka.

IKEA

Naime, gosti u kuću za odmor u većini slučajeva ne dolaze na dva dana koliko je prosječna duljina najma apartmana u Zagrebu, nego u pravilu dolaze na puno dulje. Tjedan, ponekad i dva tjedna, posebice kada je kuća na osami, uz more, negdje u predivnoj prirodi.

IKEA

Ta činjenica da nema svakodnevnog mijenjanja i pranja plahti i ručnika, vlasnicima omogućava da ipak malo predahnu, a i da malo drugačije organiziraju posao i malo drugačije opreme vilu od apartmana.

ZARA HOME

Prva velika razlika je što se posteljina neće mijenjati i prati gotovo svaki dan, kao što je slučaj kod apartmana, pa to znači da može biti finija, s uzorcima, u boji…

ZARA HOME

S obzirom da gosti ostaju sedam dana ili dulje, možda je čak i zgodno nemati sve bijelo, nego u nekim finim pastelnim nijansama…

ZARA HOME

Posteljina se neće brojnim pranjima tako brzo uništiti i izblijediti, a realno svaki komplet posteljine u jednoj sezoni oprat će se tek 5-6 puta.

ZARA HOME

Slično je s detaljima i posuđem. Za razliku od apartmana, u kućama za odmor stvari ne trebaju biti toliko praktične, jednostavne, lako nabavljive jer ljudi ondje ostaju dulje, a zato žele udobnost, komfor, dozu luksuza…

ZARA HOME

Dozu luksuza i finoće u interijeru, ali i eksterijeru.

ZARA HOME

Nekako se podrazumijeva da kuća ima bazen, jacuzzi, saunu… posebice ako se nalazi u unutrašnjosti Istre ili Dalmacije gdje nema obližnjih plaža.

IKEA

Stvoriti ugodan opuštajući ambijent jedna je od najvažnijih stvari… Evo par prijedloga kako malo utopliti prostor…

IKEA

Evo mojih par shopping favorita za dva različita ugođaja:

Botanical style

Novi luksuz