Makeover apartmana po mjeri nove generacije gostiju

Znate li na koje boje će gosti reagirati najpozitivnije? A na koji stil uređenja? Pripremili smo vam savjete za preuređenje apartmana za novu generaciju izbirljivijih gostiju

Nekada je bilo lako. Apartmani su se opremali s viškom stvari ili s namještajem na akciji. Imaš stari kauč i želiš ga se riješiti, odlično – bit će ok za turiste. Želiš kupiti novi televizor, super, stari će biti ok za turiste. Vidiš krevet na akciji – super, bit će ok za turiste. Možda zvuči kao pretjerivanje, ali nažalost nije… Svi znamo kako su još do prije par godina većinom izgledali apartmani po moru.

No, to se mijenja. Užurbano. Konkurencija je svake godine sve veća, recenzije gostiju su javne i svima vidljive, booking sve nemilosrdniji. Noviji apartmani na dobroj lokaciji s izvrsnim odnosom cijene, kvalitete i čistoće imaju više nego dvostruko dulju sezonu i višu cijenu od onih old school apartmana s početka priče.

Važno je shvatiti da je najveći luksuz vrijeme te da gostima malo više platežne moći nije problem izdvojiti veću svotu novaca, ako će dobiti kvalitetu više i biti zadovoljniji na odmoru.

Ako se želite baviti turizmom dulje od mjesec dana špice sezone, onda je potrebno uložiti u preuređenje – kažu stručnjaci.

A to se čak ne odnosi toliko na podizanje broja zvjezdica koliko kvalitete i dizajna.

Od kuda krenuti? Od boja, ugođaja, konkretnih prijedloga…

Istraživanja su pokazala da 42% ljudi na svijetu tvrdi da im je plava najdraža boja i da ju povezuju s morem, nebom, odmorom, opuštanjem. To je izvrsna vijest jer osim što plava boja djeluje elegantno i profinjeno, ona je vrlo jednostavna za održavanje u apartmanima i kombiniranje s drugim bojama.

Plava fotelja, plavi kauč, plavi tepih, jastuci… izvrsno će se uklopiti u bazične boje bijelu, sivu, crnu, boju drva, bež – boje s kojima nikada nećete pogriješiti i koje su izvrsna osnova za svaki interijer.

Ako pak želite nešto neutralnije, što se lako održava i ne izlazi iz trenda, naš je savjet da idete na malo tamnije boje – poput sive, tamo zelene, antracit, boju oraha… odnosno boje koje izgledaju luksuznije i elegantnije.

Za male apartmane savjetujemo što više svijetlih tonova, poput bijele, boje pijeska, gline, kašmir sive, žute. U tom slučaju pripazite na materijale i čišćenje. Bijeli ili offwhite trosjed birajte samo u slučaju da je od tkanine koja se može impregnirati, oprati, skinuti i zamijeniti presvlake…

Općenito kako bi sve izgledalo uvijek uredno i čisto vodite računa o izboru materijala i izdržljivosti. Naš savjet je da birate materijale i boje na kojima se ne vide zaprljanja te koji se mogu lako čistiti i održavati.

Kakav namještaj odabrati?

Kvalitetan, izdržljiv, čvrst. Kreveti, madraci, trosjed neka svakako budu čvršći i tvrđi te na njima nemojte štedjeti, nego nađite dobar odnos cijene i kvalitete. Isprobajte ih, sjednite na njih, lezite… nemojte žuriti s odlukom i gledati samo cijenu.

Trosjed na razvlačenje ili običan? Kada je turizam u pitanju, uvijek na razvlačenje. Kauč možete ponuditi kao dodatni ležaj i pogodnost koja čini razliku. A za vašu investiciju, izdatak je isti.

Stol i stolice mogu biti povoljniji i napravljeni od laganijih materijala, posebice zbog toga što ih gosti često premiještaju i koriste kako im zatreba. Zato obavezno stavite filc na nogice stolica, stola , fotelja, stolića, kako se ne bi oštetio i izgrebao pod te ih kontrolirajte pri izmjeni gostiju i zamijenite ako treba.

Osim ključnih komada namještaja promjenu će donijeti i manji komadi i dekoracije. Tepih, ogledalo, lampa, stolić, luster, fotelja… mogu donijeti veliko osvježenje i promjenu.

No, kako to sve međusobno uskladiti?

U suradnji sa stručnjacima iz Lesnine pripremili smo vam 4 moodboarda za uređenje apartmana na moru. Svaki moodbord ima nekoliko ključnih komada namještaja s kojim ćete postići ugođaj te nekoliko manjih detalja koji će napraviti osvježenje.

Moodbordi su po koloritu i stilu međusobno slični što vam dopušta lakšu kombinaciju i stvaranje svog stila…

I za kraj, kako bi vam olakšali pripreme za sezonu napravili smo vam našu listu D predmeta za makeover apartmana na moru. Cijene, dimenzije i ostale specifikacije možete saznati na linku u opisu slike.

TROSJED na razvlačenje ITALIA, LESNINA (LINK)
VITRINA CARACAS, LESNINA (LINK)
TEPIH NISKOG TKANJA CAPRI, LESNINA (LINK)
STOLICA ERIS, LESNINA (LINK)
VISEĆA FOTELJA PANAMA, LESNINA (LINK)
JASTUČNICA J-COYZ, LESNINA (LINK)
NOĆNI ORMARIĆ SANDY, LESNINA (LINK)
KLUB STOLIĆ ALISMA, LESNINA (LINK)
TROSJED NA RAZVLAČENJE MIDORI, LESNINA (LINK)
BOXSPRING KREVET RAVELLO 2, LESNINA (LINK)
VISEĆA LED SVJETILJKA TUBULAR, LESNINA (LINK)
FOTELJA RETRO, LESNINA (LINK)
STOLICA STOCKHOLM, LESNINA (LINK)
STOL ZA BLAGOVAONICU SAMUEL, LESNINA (LINK)
STOLICA CINDY, LESNINA (LINK)
STOLICA AMMAN, LESNINA (LINK)
STOL  ZA BLAGOVAONICU DUO BLACK, LESNINA (LINK)
KUTNA GARNITURA NA RAZVLAČENJE STYLISH STAN DUNKELBLAU, LESNINA (LINK)
VISEĆA SVJETILJKA LOPAR, LESNINA (LINK)
TKANI TEPIH MEDELLIN, LESNINA (LINK)
FOTELJA SISSI, LESNINA (LINK)
PODNA SVJETILJKA ANNICE, LESNINA (LINK)
STROPNA SVJETILJKA  BULB, LESNINA (LINK)
ZIDNO OGLEDALO CIRCLE, LESNINA (LINK)
ZIDNO OGLEDALO HUBBA, LESNINA (LINK)
KUHINJSKI BLOK JASMIN, LESNINA (LINK)