Kuhinje – materijali, ideje, inspiracije

Meblo Trade do kraja mjeseca ima akciju do 55 posto popusta na narudžbu kuhinje i dar besplatnu Bosch perilicu. Pročešljala sam malo ponudu i pronašla favorite u svakoj od kategorija životnih stilova

Nikad ne reci nikad. Naime, kada sam prije 7-8 godina uređivala svoju kuhinju čvrsto sam znala da želim bijelu kuhinju s bijelim frontama i bijelom radnom plohom bez ikakvih ručkica i dodataka. Kuhinja je morala biti mat, svi uređaji ugradbeni, a okovi na push. Jako sam bila sretna kada sam našla potpuno bijelu pećnicu s potpuno bijelim neprozirnim staklom koja se stopila s “kuhinjskim” zidom i ugradbenim hladnjakom, a umjesto pločica odabrali smo bijelo laminirano staklo.

ASTRA / MEBLO TRADE

Kuhinju je znatno poskupila opcija na kojoj smo suprug i ja inzistirali – da nemamo vidljive fuge i da pozamašna radna ploha u L bude iz jednog komada. Stoga smo kao radnu ploču izabrali max compact, tvrd i izdržljiv materijal s kojim smo napravili radnu ploču i kuhinjski poluotok. Ostatak kuhinje je od iverala, a puno puta sam pisala o tom jeftinom i vrlo izdržljivom materijalu. Evo linka na tekst o razlikama između iverala i medijapana.

ASTRA / MEBLO TRADE

Uglavnom, iako sam zadovoljna s kuhinjom i njezinim jednostavnim održavanjem, sigurna sam da danas ne bih bila tako odlučna oko odabira kuhinje. Zapravo, sve ono što sam prije 7-8 godina kategorički odbijala, sada mi se sviđa.

Mramor i drvena kuhinja nisu mi ni sekunde ulazili ni u širi odabir, a danas tko zna? No, jedno sam naučila u međuvremenu – nikad ne reci nikad.

ASTRA / MEBLO TRADE

Pogledajte kako drvo i kamen odlično izgledaju u zajedničkoj kombinaciji… Da danas opremam kuhinju, sigurna sam da bih išla na neku ovakvu kombinaciju – sivo, drvo, velika otvorena polica za tanjure i dekoracije, a možda čak i uklade…

Ajme sama sebi se čudim. Uklade pogotovo prije nisu dolazile u obzir, a da sada biram vjerojatno bi ovako izgledala naša kuhinja.

ASTRA / MEBLO TRADE

No, sve je stvar konteksta. Ista kuhinja u različitom prostoru može se doimati posve drugačije.

Velika je razlika da li se kuhinja nalazi u starinskoj kućici u Istri, modernoj vili ili stanu u zgradi iz 70-ih.

Velika je razlika i koliko je visok prostor, koliko ima prirodnog svjetla, koliko imamo dužnih metara kuhinje na raspolaganju i koliko dugačak i širok može biti kuhinjski otok.

ASTRA / MEBLO TRADE

I baš zbog toga, napravila sam vam veliku fotogaleriju inspiracija s kojom možete testirati svoj ukus i kontekst.

Naime, kuhinje sam podijelila po stilovima stanova i kuća u koje bi se uklopile, a ne po njihovim bojama, oblicima i materijalima.

ASTRA / MEBLO TRADE

O materijalima za kuhinje obećajem jedan drugi detaljan tekst, no sada uživajte u fotogalerijama mojih omiljenih Astra kuhinja.  Ako planirate promijeniti kuhinju do kraja svibnja, iskoristite izvrsnu akciju u Meblo Tredeu – do 55 posto popusta na talijanske, njemačke, slovenske i hrvatske kuhinje, a uz kupnju tri Bosch aparata, perilicu dobivate gratis.

Evo fotogalerija..

Zamislite život u luksuznoj obnovljenoj starinskoj vili na Rokovom perivoju ili primjerice jedan divan građanski stan na Zrinjevcu s visokim stropovima i izvrsnom statikom…

Wordpress Gallery Plugin Free

Zamislite sada kuću za odmor, negdje u unutrašnjosti Istre i ovako rustikalnu kuhinju…

Wordpress Gallery Plugin Free

A sada se selimo u stan u modernoj zgradi ili kući, zašto ne?

Wordpress Gallery Plugin Free

A kako bi izgledalo živjeti u industrijskom dvoetažnom loftu?

Wordpress Gallery Plugin Free

A i mali stanovi imaju svoj šarm, pogotovo ako imaju lijep pogled…

Wordpress Gallery Plugin Free

Nadam se da ste se inspirirali, čak i ako stvari nisu tako idealistične. No, lijepo je maštati, zar ne?