Kao tajno skrovište usred šume

Novo in mjesto u Ljubljani. Idemo u Bistro Magnet

Restoran Magnet poznato je mjesto u Ljubljani koje godinama pruža zanimljivo gastro iskustvo u kvartu Črnuče na sjeveru Ljubljane. Prošle godine pokazali smo vam njegov novi rekonstruiran izgled, a sada je na red došlo i proširenje i otvaranje Bistroa Magnet. I to s istim arhitektima – Studio AKSL, koji su od dva gastro prostora stvorili sličnu, ali različitu priču.

– Pozicioniran uz elegantni restoran Magnet, Bistro Magnet je mlađi, razigraniji brat koji spaja opuštenost, elegantan ugođaj i moderan dizajn. Pri ulasku u prostor dočekuje vas mračan, ali svjež interijer bistroa sa svijetlim mramornim stolovima. Prvo što ćete vidjeti su udobni baršunasti stolci postavljeni na tepih neobičnog oblika što prostoru daje udobnost i posebnost. Naime, naša želja je da Bistro Magnet ne bude još jedno mjesto sa stolovima i stolicama, već mjesto gdje oko može biti zaokupljeno raznim detaljima – kažu arhitekti iz Studija AKSL, objasnivši kako bistro Magnet (kao i njegov stariji brat), skriva zanimljive kutke koji intrigiraju maštu.

Ana Skobe

U srcu bistroa nalazi jedna posebna VIP prostorija. U nju se može ući ako odmaknete baršunastu zelenkastu zavjesu.

Ana Skobe

– Ta prostorija izgleda pomalo tajanstveno, a toj tajanstvenosti doprinosi veliko okruglo ogledalo te veliki mramorni stol s udobnim foteljama. Rasvjeta koja izlazi iz stropa djeluje poput grane. Moglo bi se reći da prostor djeluje kao skrovište usred šume. Ta VIP soba opremljena je TV-om i zavjesama za privatnost, a služi kao prostor za ekskluzivno okruženje za privatne sastanke ili ručak za osam gostiju – kažu arhitekti dodajući kako je u prostoru korišteno mnoštvo zavjesa kako bi se stvorio osjećaj privatnosti te bolja akustika prostora.

Ana Skobe

Vanjski zid ovalne sobe ima tapetu i police koje pružaju mjesto za ukrase, časopise, putopisne i kulinarske knjige, vaze, dekoracije… Tu su i japanske sretne mačke koje unose dobre vibracije u prostor.

Ana Skobe

– Iza ovalne prostorije nalazi se poluprivatni dio restorana, a vrlo zanimljivo mjesto za sjedenje je i visoki “komunalni” stol za 12 osoba s visokim barskim stolicama te impozantnim mramornim stolom. Vjerojatno ste primijetili da su svi bistro stolovi izrađeni od mramora u raznim bojama i tonovima, a neki su dizajnirani sa zaobljenom jednom polovicom, te mogu zasebno funkcionirati kao stol za 2 osobe ili spojeno kao stol za 4 osobe – objasnili su arhitekti, dodajući kako i zavjese imaju važnu funkciju koja nije samo estetska.

Ana Skobe

– Zavjese ne samo da omekšavaju ambijent, već pridonose i boljoj akustici, osiguravajući ugodu jela i boravka u prostoru – kažu arhitekti.

U stražnjem dijelu prostora nalazi se šank s 5 elegantnih barskih stolica od crnog baršuna. Iznad šanka su legendarne lampe Flowerpot Vernera Pantona u zelenoj boji koje daju prostoru dašak razigranosti.

Ana Skobe

Uživajte u slikama Ane Skobe.