Kako s dekoracijama i staylingom popraviti prvi dojam?

Detalji čine čuda, ali samo ako ih međusobno uskladimo. Evo par korisnih savjeta koji će vam pomoći za staging vašeg apartmana

Vjerojatno ste stoput čuli rečenicu: “ma lako je uređivati interijer kada imaš neograničen budžet”. No, jednako tako vrlo često budžet nije garancija lijepog interijera. Što učiniti u oba slučaja?

Evo važnih savjeta za styling iz prakse koji bi vam mogli pomoći u stiliziranju vaših interijera, a posebice apartmana:

– Prva faza svakog stylinga i staginga je micanje svega što smeta te što ne pristaje tom prostoru. Naime, to ponekad znači prefarbati zid u bijelo, nekada maknuti slike za zida ili glomazni komad namještaja koji odvlači pozornost…

SANJA BISTRIČIĆ

– Prije početka dekoriranja napravite si moodboard s ugođajem kojeg želite postići i neka vam on bude šalabahter, odnosno podsjetnik na izgled koji želite postići.

SANJA BISTRIČIĆ

– Boje, materijale i teksture usklađujte imajući konstantno na umu moodboard i ugođaj koji želite postići

SANJA BISTRIČIĆ

– Najlakše je stilizirati i dekorirati neutralne prostore. Njima ćete vrlo lako podariti osobnost i karakter dodavanjem par fotogeničnih detalja. Kada god možete birajte prirodnu paletu boja i materijala. Dakle, bijelo, crno, sivo, boja drveta, bež… odlična su baza kojoj treba dati karakter.

SANJA BISTRIČIĆ

– Tepih nije sakupljač prašine, nego neizostavan rekvizit za “utopljavanje” prostora. Svaki prostor kojem dodate tepih i zavjese odjednom izgleda dovršeno.

– Kada kažemo da treba dekorirati apartman, većina pomisli na stavljanje jastučića na sofu i krevet, poneku sliku na zidu i eventualno zdjelu s voćem. Dekoriranje je puno više od zdjele s voćem i vaze s cvijećem. U dekoriranju apartmana vrlo je važno utopliti prostor, ali ga pritom i ne nakrcati osobnim stvarima sa sentimentalnom vrijednošću. Važno je ostaviti dovoljno slobodnog prostora da gosti mogu držati svoje stvari te osmisliti prostor kojeg će biti lako održavati. Prostor s karakterom i divnim detaljima koji će nas privući i izdvojiti se iz mase slika na booking stranicama.

SANJA BISTRIČIĆ

– Vrlo važan savjet je – nemojte pretjerivati s dekoracijama, posebice ne sa staklenim i lako lomljivim. Sve što je lako lomljivo i osjetljivo treba izbjegavati ili stavljati na mjesta na kojima nisu toliko izloženi lomljenju i padanju.

SANJA BISTRIČIĆ

– Nemojte zaboraviti na zidove. Vrlo često ljudi zanemaruju zidove apartmana te ih dekoriraju tek s pokojom slikom. Jedna slika nasred zida izgleda jako osamljeno i tužno. Puno efektnije će izgledati ako napraviti diptih ili triptih iznad kreveta ili sofe… ili pak gallery wall. Dovoljan je jedan gallery wall u prostoru i on će u potpunosti privući svu pažnju na sebe. Možete ga napraviti sami kupnjom okvira iz iste serije, ali različitih veličina. Slike možete napraviti i sami, isprintati neki motiv koji vam se sviđa ili otkupiti neku od stock fotografija ili postera.

SANJA BISTRIČIĆ

– Ogledala će podići izgled svakom interijeru. Kombinirajte ih i sa slikama na galery wallu te reflektirajte dijelove interijera koje želite istaknuti ili naglasiti. Vrlo efektno ozgleda kada se u ogledalu reflektira neki lijepi komad rasvjete ili neka zanimljiva fotelja

SANJA BISTRIČIĆ

– Biljke oplemenjuju interijer. I naravno da su prirodne najljepše, ali sasvim ok će poslužiti i umjetne, suhe, dehidrirane ili poljsko cvijeće nabrano ispred kuće.

SANJA BISTRIČIĆ

– Svaki interijer s cvijećem u vazi izgleda voljeno i paženo. Nevjerojatno je koliko male stvari čine veliku promjenu u interijeru. No, ne brinite, cvijeće u vazi ne mora biti ekskluzivno ni skupo. Izvrsno će poslužiti i poljsko cvijeće nabrano uz cestu, grana masline, lavanda iz vrta, grana smokve…

SANJA BISTRIČIĆ

– I hranu treba znati dekorirati i pravilno poslužiti. Ako gostima pripremate platu s voćem ili domaćim proizvodima, potrudite se oko dekoracije i ne zaboravite da je vrlo često “manje zapravo više”

SANJA BISTRIČIĆ

Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima na Dblogu smo napravili posebnu rubriku: Vodič za apartmane – O’live house by Emmezeta.

Ondje možete pratiti sva događanja oko kuće O’live Residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana. Još jedanput hvala partnerima – Emmezeti i Groheu što su omogućili da sva ova znanja i iskustva koja je prolazila obitelj Kero postanu javna.

——————————————————————————————————
OVAJ PREMIUM SADRŽAJ NA DBLOGU OMOGUČILA VAM JE: