Kako odabrati sjenila? Idemo u dom Lane Klingor Mihić

Danas vas vodim u jedan behined the scenes project. Uredili smo potkrovlje Lane Klingor Mihić i snimili editorijal za VELUX koji će se prikazivati u 13 zemalja u našoj regiji

Ovaj zadatak je bio pravi izazov. Jednog tmurnog siječanjskog dana zvoni telefon. Da li bi željela sudjelovati u projektu za snimanje editorijala za kampanju nove kolekcije VELUX sjenila koju je osmislila ugledni skandinavski institut za trendove PEJ Gruppen? Snimanje će biti u kući Lane Klingor Mihić, a editorijal će se prikazati u 13 zemalja cijele naše CEE regije.

Iste sekunde prihvaćam ponudu. Ne moram vam ni pričati koliko sam bila sretna da imam priliku raditi na osmišljavanju stajlinga za kolekciju sjenila koju je smislio jedan od najuglednijih svjetskih instituta za trendove, koji znaju što će se nositi za 2-5-10 godina. Naravno, velika je čast raditi s VELUX-om s obzirom da su oni svjetski leader u svom poslu, a i s Lanom Klingor Mihić koja nas uvijek dočeka s prefinom hranom i srdačnošću.

Ok, a sad nakon ovog širokog uvoda idemo na ono konkretno.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Prvo je trebalo odabrati sjenila za snimanje. Naime, iako to možda zvuči jako jednostavno, to zapravo i nije tako lako. Svako sjenilo ima svoju vrlo specifičnu funkciju, od potpunog zamračenja, do osjenčavanja koje je idealno za rad, čitanje, rast biljki koje ne vole direktnu svjetlost.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Prvi zadatak je, dakle, bio odabrati odgovarajući vrstu sjenila s funkcijom u prostoru u kojem se sjenilo nalazi. Lani je trebalo odabrati sjenila za dnevni boravak, blagovaonicu, prostor za čitanje, radni kutak, spavaću sobu, kupaonicu te za visoke INTEGRA prozore iznad kuhinjskog otoka na kojem Lana snima Slanu kuharicu i održava radionice.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Nakon toga, zadatak je bio prilagoditi boje nove kolekcije s interijerom Laninog potkrovlja u kojem često održava radionice i snima videe.

Naime, usklađivanje boja bio je zabavan i prilično lak zadatak jer nova sjenila dolaze u 70 različitih boja koje je PEJ gruppen proglasio trendom za idućih 5 godina. Sve to su divne, jednostavne, tople boje koje se izvrsno uklapaju u interijere.

Mi smo se odlučili za klasičniju paletu te odabrali bežkaste i sivkaste tonove, izuzev spavaće sobe i kuhinjskog otoka, gdje smo išli s intenzivnijim bojama.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Pa krenimo od dnevnog boravka. Za dnevni boravak odabrali smo duo 2 u 1 rolo sjenilo. To sjenilo ima blackout za potpuno zamračenje i drugo, klasično sjenilo za zasjenjenje. To omogućava korisniku da sam upravlja intenzitetom svjetla ili da ga sasvim blokira za dobar san ili gledanje TV-a.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

S obzirom da Lana često mijenja stilove uređenja i dekoracija (drugi jastuci, fotelje, cvijeće) u dnevnom boravku išli smo na neutralne tonove boja koji omogućavaju lake i brze promjene.

U blagovaonici također smo išli na svijetle neutralne tonove koji daju puno dnevne svjetlosti, a kako bi dojam blagovaonice bio još malo posebniji koristili smo sjenilo sa sitnim perforacijama po tkanini.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Bež i sivo pašu na sve. Zato su ti tonovi odabrani i za prostor za čitanje koji Lani služi još i kao prostor za odmor te multifunkcionalan prostor za razna snimanja.

Za taj prostor odabrano je plisirano sjenilo koje daje savršeno nježnu svjetlost. Naime, ova vrsta sjenila nježno omekšava svjetlost i osigurava privatnost, a s obzirom da “filtrira” svjetlost idealno je i za biljke koje Lana obožava.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Biljke trebaju puno svjetlosti, ali opet ne i predirektne. Upravo zbog toga plisirano sjenilo je izvrsna opcija za sve takve prostore.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Za radni kutak odabrali smo također plisirano sjenilo, ali s blackoutom. Naime, poznato je kako jaka svjetlost smeta ekranima, no s obzirom na orijentaciju i oblik krova, u ovom dijelu prostora svjetlost direktno ulazi u prostor, pa se blackout plisirano sjenilo pokazalo kao najbolje rješenje.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Izabrali smo ga u plavkasto-zelenkastim tonovima s obzirom da te dvije boje potiču na rad i bolju koncentraciju.

Energetsko rolo sjenilo s opcijom potpunog zamračenja koristili smo i u spavaćoj sobi. A želeći potaknuti jutarnji optimizam i dobro raspoloženje koristili smo trendi ciglastu boju s kojom smo dodatno uparili detalje u sobi.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Za kupaonicu smo izabrali unutarnju žaluzinu koja pruža istodobno i privatnost i dovoljno svjetlosti, a žaluzine su otporne na vlagu što nam je vrlo važno jer ova kupaonica služi za čisti užitak i dugo kupanje u kadi.

SANJA BISTRIČIĆ / VELUX

Za centralni dio potkrovlja na kojem su ugrađeni VELUX INTEGRA prozori koji se automatski otvaraju i zatvaraju čim osjete da u prostoru ima previše CO2 ili para od kuhanja, koristili smo posebna VELUX ACTIVE sjenila kojima se upravlja preko aplikacije ili automatski.

Uživajte u fotografijama, a ponudu sjenila možete istražiti na ovom linku. Za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku ispod.