Kako izgleda ured u bivšoj tvornici duhana? Idemo u Dubrovnik

Volimo zanimljive interijere. Evo jednog ureda koji “miriše na cigare” i dobar telefonski razgovor

Iako su se gotovo svi vratili u svoje urede, još uvijek mislim da se jako puno poslova efikasnije i brže može napraviti od doma.

No, danas vam pokazujem jedan zanimljiv ured koji je, vjerujem, vrlo ugodan njegovim zaposlenicima. Riječ, je o uredu tvrtke Socialnet u Dubrovniku koja se bavi telefonskim komunikacijama, a zapošljava 200 zaposlenika.

Zoran Marinović

Ured se nalazi u staroj tvornici duhana, a među Dubrovčanima je i danas znana kao zgrada ‘Duhan’. Upravo to je i bila inspiracija arhitektima Sandri Luković i Vujadinu Vukmiroviću koji su industrijski dizajn udahnuli uredima i od njih napravili pravu oazu.

Zoran Marinović

– Od početka smo dizajnom željeli zadržati povijesni industrijski dizajn i slijediti priču tvornice koja je bila na tom mjestu, odati joj svojevrsni hommage. U tome smo, uz naše prijatelje arhitekte i uspjeli. Industrijski dizajn se u potpunosti sljubio sa zgradom i dobili smo cjelovitu priču. – rekao je Zejd Bilalović, vlasnik tvrtke Socialnet.

Zoran Marinović

– Prostorom odišu chesterfield fotelje i kauči u konjak boji, željezni kovani radni stolovi i beton koji stvaraju pravi industrijski ugođaj, a dalmatinskim kamenom i drvom utoplili smo cijelu priču kako bi nas podsjećala na podneblje u kojem se ured nalazi – dodao je njegov poslovni partner i suvlasnik, Alija Velagić.

Zoran Marinović

Uživajte u fotogaleriji Zorana Marinovića.

Wordpress Gallery Plugin Free