Jeste skužili Gnijezdo? Evo zašto sam ga zavoljela

Skandinavci su vam presterilni, a Talijani preskupi? A da probate s Nizozemcima? Na Malešnici se otvorio mali showroom s najboljim komadima nizozemskog dizajna: HK living, Zuiver, Duch bone, Wood, BePureHome i najljepše lampe It’s about Romi…

Ako propadnem znam, bar ću moć reći da sam imao najljepši ured – smije se Mladen Horvat, nekadašnji direktor marketinga u Agrokoru, čovjek koji je pokrenuo Janu, Pik, dignuo Labud na noge. Danas Mladen više nije čovjek iz korporacije. Zasitio se i odlučio pokrenuti nešto svoje, drugačije, nešto što stvarno voli.

Borko Vukosav

– Oduvijek su mi interijeri bili dragi i često sam naručivao preko neta razne stvari jer ih nije bilo u Hrvatskoj, a ono što nam je bilo ili prenekvalitetno ili preskupo. I onda sam jedan dan ležao na plaži i rekao ženi: idemo na jesen u Pariz na Maison et Objet, idemo naći najbolje brendove i idemo probati – ispričao je Mladen koji je baš tih dana, na godišnjem, saznao da je u tvrtki u kojoj je radio došlo do promjene vlasništva i da su apsolutno svi dobili otkaz.

Borko Vukosav

– Nekada te neke stvari poguraju da napraviš nešto što si oduvijek htio, a nisi imao hrabrosti. Ipak, svima je ugodnije negdje raditi za plaću, pogotovo u ovim ludim vremenima. Ali opet, računam, ako sam drugima znao stvoriti dobit, onda ću valjda i nama za život – priča Mladen Horvat koji je ovih dana na Malešnici otvorio showroom Gnijezdo.

Borko Vukosav

Prva ideja bila mu je napraviti kvalitetan webshop s brendovima kojih nema ili su jako malo zastupljeni u Hrvatskoj. A u međuvremenu je nastala ideja da napravi i mali showroom gdje će kupci, arhitekti, dizajneri moći isprobati namještaj uživo te odraditi sve potrebne stručne konzultacije.

Borko Vukosav

– Polazio sam od sebe. Kao kupca me nerviralo što na webu nemam sve informacije i dimenzije, a u dućane mi se nije dalo ići i tražiti. Zato sam se jako potrudio oko našeg weba. Na njemu smo radili gotovo godinu dana i danas na njemu imamo 10.000 slika i nekoliko tisuća proizvoda  – priča vlasnik Gnijezda, nadajući se kako će Gnijezdo prepoznati arhitekti i dizajneri te im se javiti za prezentaciju u živo.

Borko Vukosav

Uistinu, jako puno toga je u materijalima, teksturi, finoći izrade, čak kada predmeti izgledaju jako slični.

Borko Vukosav

Originalni, kvalitetan namještaj nikada se ne klima i nije lagan, zato kada ovdje kažu da je stolić drven, metalan, mramorni, betonski, onda on to i uistinu jest, a ne šupljikava kulisa napravljena od iverala i obojena tako da liči na drvo, beton, mramor…

Borko Vukosav

Kauč od baršuna, metalni stolić, drvena lampa, vuneni tepih, mramorni stolić u kutu… Čovjek se užasno ugodno osjeća ovdje, a sve je uređeno do najsitnijeg detalja  i mala priručna kuhinjica i mali wc, pa čak i skladište.

Borko Vukosav

– Tko vam je uređivao interijer? – pitam.

– Ja sam. Gledao sam kako da pokažem što više različitog asortimana i da su zastupljeni svi brendovi koje držimo – kaže Mladen. I uspio je, apsolutno.

Borko Vukosav

Evo još malo slika od Borka Vukosava.