Izložba koja miriše na ljeto. Upoznajte Hanu Tischler

Voljela bih kada bi svaki tjedan na Dblogu predstavili neku mladu umjetnicu ili umjetnika. Možda je ovo dobar početak… predstavljamo vam radove Hane Tischler, zagrebačke umjetnice koja će 20. svibnja predstaviti svoju samostalnu izložbu slika pod nazivom Sereias (sirene) u Mitó Creative Site u Lisabonu.

Hanini radovi inspirirani su ljetom i ženskom senzualnošću, a o njezinom umjetničkom izričaju, između ostalih, pisao je i britanski Vogue kada je napravila fiktivnu naslovnicu britanskog Voguea – interpretaciju aktualne naslovnice tiskanog izdanja s Naomi Campbell.

Naslovnica je postala potpuni. Glavni urednik Voguea, Edward Enninful, podijelio ju je na svom Instagram profilu kao i Naomi Campbell koja na svom Instagramu ima preko 12 milijuna pratitelja.

Tematika žena kao sirena njezina je glavna inspiracija u kojoj oslikava žensku senzualnost, naročito u kontekstu ljeta i mora.

Osim Hane, na izložbi u Lisabonu svoj rad će predstaviti još jedna hrvatska umjetnica, dubrovačka fotografkinja Ana Kutija. Ana je gošća umjetnica izložbe, a ona će predstaviti fotografije koje su svojom tematikom i senzibilitetom komplementarne temi izložbe.

– Oduvijek me inspirirala ženska energija i senzualnost. Sirene utjelovljuju ženstvenost, simboliziraju samostalnost, snagu i individualnost. Neprestano su u pokretu i žive u beskrajnom prostranstvu divljih voda, potpuno slobodne. U svojim radovima prikazujem sirene kao suvremene žene – moderne boginje poput Venere i Amfitrite, hedonistice, zaljubljenice i ovisnice o moru i suncu – istaknula je Hana Tischler o izložbi.

Iako je Akademiju likovnih umjetnosti završila u Zagrebu, Hana već šest godina živi i radi u Lisabonu, a dio je lisabonskog umjetničkog kolektiva i studija Mitó Creative Site. Njezini radovi trenutačno su izloženi i u galeriji Runway u Londonu.

Izložba će biti otvorena do 6. lipnja, a ako slučajno ne uspijete u ovom periodu stići u Lisabon, bez obzira, navratite u Mitó Creative Site. Izložbe, radionice, predavanja, mali shop s radovima mnogih umjetnika… Evo link na tu kreativnu adresu.

A sada vas puštam da uživate u radovima Hane Tischler.