Imamo novog kućnog ljubimca – štapni usisavač

Divna strana mog posla je što često imam priliku isprobati novitete i testirati brojne proizvode. U kuću nam je stigao inovativan Philipsov štapni usisavač Aqua Plus serije 8000 – jedan od rijetkih usisavača na tržištu koji istovremeno može prati podove i usisavati

Napokon. Preselili smo se u novu kuću. Kupaonice su gotove, stigao je namještaj, prenijeli smo sve kutije, polako počinjemo stavljati stvari na svoje mjesto… Sa svime smo jako zadovoljni, ali baš zbog toga najradije bi sve prekrila celofanom i svima na noge stavila jednokratne papučice da se ništa ne ošteti i ne isprlja.

Šalim se. U domu se mora živjeti, a to znači i zaprljati, zamazati, obrisati, očistiti…

Kad smo birali boje i materijale za uređenje naše kuće znala sam da ne želim biti rob čišćenja, ali jednako tako nismo se željeli odreći boja i materijala koje volimo, samo zato što ih je izazovnije održavati.

I upravo zbog naših svijetlih boja podova i tekstila vrlo važna stavka bio mi je odabir  usisavača koji se može nositi s četiri etaže i različitim vrstama podova – od debelih vunenih tepiha, do parketa, keramičkih pločica, mikrocementa u uredu… te direktnog izlaska na travu.

Dobra strana mog posla je što imam priliku testirati i vidjeti mnoge inovativne proizvode te novitete. Jedan od tih proizvoda kojeg sam nedavno testirala je Philips usisavač Aqua Plus serija 8000.

Iskreno, dugo me ni jedan kućanski uređaj nije toliko oduševio.

Naime, riječ je o bežićnom usisavaču iznimno jake usisne snage, velikog kapaciteta baterije te s mnogo funkcionalnosti.

To nije jedan od onih robotskih usisavača koji sami čiste i usisavaju dok ste vi na poslu, nego upravo suprotno. Ovaj uređaj omogućava vam kontrolu i upravljanje na sve moguće načine koji vama odgovaraju.

Prva velika prednost ovog usisavača je što je iznimno lagan i transformabilan. U trenu ga možete pretvoriti iz klasičnog usisavača u aparat za usisavanje tkanina, zavjesa, automobila… i uređaj koji istovremeno usisava i pere podove. To je ujedno njegova ogromna prednost pred drugim usisavačima i spas za sve nas roditelje s malom djecom…

Naime, svi mi s klincima koji vječno imaju blatne tenisicice, znamo koliko je naporno kada se blato osuši, pa zatim ponovno razmaže s vodom. Znamo i kako izgledaju sasušeni tragovi čokolade, sladoleda, jogurta… a nije nam ni strano da na podu nalazimo ljepljive tragove sokova, bombona, mlijeka, pa čak i ljepila.

Dobra strana ovog uređaja je što s njim sve to možete riješiti odjednom i bez puno nerviranja.

S obzirom da usisavač nema kabel, dovoljno ga je uzeti s baze i usisati mrlje. Doslovno par sekundi posla.

Za veća zaprljanja kada je potrebno oprati pod i to može biti gotovo u tren oka. Naime, najgori dio pranja poda mi je što prije pranja uvijek moram dobro usisati kako ne bi ostali tragovi prašine.

Kod ovog inovativnog Philipsovog uređaja to nije potrebno. Dovoljno je uzeti nastavak s antibakterijskom krpom i u njega uliti vodu s deterdžentom po želji. Dok perete pod istovremeno i usisavate što je ogromna ušteda vremena i energije.

Ono što me također jako iznenadilo kod ovog uređaja je trajanje njegove baterije. Naime, u uputstvu kažu da s jednim punjenjem možete očistiti oko 125 kvadrata prostora, odnosno 28 minuta na turbo načinu rada ili oko 80 minuta na nižim brzinama.

Btw čim još malo posložim prostor slijedi još sličica i priča o iz serijala dnevnik adaptacije. A do tada evo video o usisavaču.