Idemo u najslađi ured. Ured Djeda Mraza u Poreču

Gradska knjižnica Poreč ovih dana izgleda čarobno. Pročitajte o čemu je riječ…

“Sedam se patuljaka iskralo iz priče kako bi pristigli u adventsku bajku koja će se ovoga prosinca pričati u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč. U jednom šumskom kutku, očarani zimskom čarolijom, dočekat će Djeda Mraza i predati mu sedam svojih pisama ispisanih najljepšim slovima, ali i ono koje je Djedu napisala Snjeguljica.” 

ANA KNEŽEVIĆ

Ovaj tekst uvod je u ono što će vas dočekati u Gradskoj knjižnici Poreč koja se ovih blagdana pretvorila u Ured Djeda Mraza. Ured je otvoren svakoga ponedjeljka i petka od 12 do 19 sati te utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati, sve do 31. prosinca 2021.

ANA KNEŽEVIĆ

– Već drugu godinu zaredom kolegica Majda Jurišević i ja jedan dio Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč pretvaramo u Ured Djeda Mraza. Koncept uređenja pokušale smo prilagoditi uređenju koje djeca najviše vole. Pokazalo se da djeca jako vole jarku crvenu i zlatnu boju, patuljke, lutkice, šarenilo na boru. Zato je ured uređen u tom stilu – objasnila je dizajnerica Vesna Janko Finderle, dodajući kako divno surađuju s ravnateljicom knjižnice Irides Zović te djelatnicom Zoranom Geržinić, koja im pomaže u svemu.

ANA KNEŽEVIĆ

Uživajte u čaroliji i fotografijama Ane Knežević.