Hrvatski namještaj od Začretja do Singapura

Dobre vijesti daleko se čuju. A vijest da je u novom boutique hotelu u Singaporu namještaj hrvatske proizvodnje, iznenadila je samog proizvođača, Prostoriju. Svijet je stvarno mali… A hotel Warehouse u Singapuru totalno mrak…

Gledam Facebook i slučajno mi u feed dolazi neka super fotka i naslov “Najiščekivaniji hotel u Singapuru s hrvatskim foteljama”. Pogledam malo bolje, vidim da je to tekst koji je sherao Tomislav Knezović, direktor Prostorije i vidim da je to tekst s bloga bravotangohotel.com. Čitam, oduševljavam se i odmah se raspitujem dalje… Googlam hotel, blog, raspitujem se u Prostoriji…

The Warehouse Hotel

Uglavnom, priča je ovakva… Na blogu bravotangohotel.com objavljuje se reportaža iz hotela Warehouse u Singapuru, autor dolazi u hotel i već u lobiju prepoznaje hrvatske fotelje. Odlazi u sobe gdje ga također dočekuju Prostorijine fotelje i stolci. O svemu tome piše i post kojega vam uz njegovo ljubazno dopuštenje u potpunosti prenosim…

The Warehouse Hotel

Zovem Ivu Šilović u Prostoriju, raspitujem se o Warehouse hotelu, a ona mi kaže da su svi u Prostoriji iznenađeni i oduševljeni jer nisu imali pojma da opremaju hotel u Singapuru.

– Stigla je narudžba preko naših distributera u Italiji i mi smo isporučili sve što su tražili, nismo znali da to ide za Singapur – priča Iva Šilović iz Prostorije, dodajući kako se njihove stvari prodaju na 450 prodajnih mjesta diljem svijeta, pa je teško sa sigurnošću reći, ali da pretpostavljaju da su se stolci svidjeli arhitektu u Milanu ili nekom od velikih sajmova.

The Warehouse Hotel

A o kakvom se točno hotelu radi detaljno možete pročitati u reportaži koju prenosim s bloga Bravo Tango Hotel. Hotel inače im 37 soba, otvoren je prije nepunih mjesec dana u živopisnom singapurškom kvartu koje je nekada bilo poznato po švrcu i raznim podzemnim radnjama. Danas se sve promijenilo, a staro skladište s konca 19. stoljeća ovih dana pretvoreno je u luksuzni butique hotel. Noćenje je oko 180 eura i po svemu sudeći super mjesto za boravak u Singapuru… Evo što kaže autor bloga bravotangohotel.com o njemu…

The Warehouse Hotel

Pišem ovo na hrvatskom jer možda napravim manje grešaka nego na engleskom. Razlog je jako jednostavan – moram ovo objaviti što prije da netko iz medija primjeti ovu dobru vijest za hrvatski dizajn i NARAVNO navede kao izvor ovaj blog, Facebook ili Instagram profil i tako poveća broj mojih, za sada, jako skromnih ali vjernih followera :-), njih cca. 250…

Oduševljenja su dva! Kao prvo, bio sam jedan od prvih gostiju ovog najisčekivanijeg boutique hotela u Singapuru, a drugi je da sam u impresivnom lobiju tog preuređenog starog skladišta prepoznao foteljice hrvatksih dizajnera i proizvođača PROSTORIA. Nakon čekiranja, vidio sam da su Prostorijne stolice i foteljice i u sobama. Sigurno ovo ne bi objavljivao uzurpirajući redosljed mjestima kao što su COMO SHAMBHALA i NIHIWATU koje sam posjetio prije Singapura, ali sve ovo izgleda fenomenalno, a i drago ti je kad vidiš da se i hrvatski dizajn negde probije i zablista na pravom mjestu.

bravotangohotel.com

Osim toga, uspjeh Prostorije je još veći jer je namjera vlasnika hotela promovirati i dati priliku najboljima u Singapuru, kao što kažu na njihovoj web stranici:
“The Warehouse will be the first-ever hotel to tell the story of Singapore’s new makers, creators & do-ers, brought to life through its thoughtful collaborations. These are the people and products we admire greatly, that we wish for the rest of the world to see – each partnership reflects heritage and local culture.”

bravotangohotel.com

Pa evo fotki recepcije i lobija koji se navečer pretvara u mjesto za izlazak. Po atmosferi to podsjeća na Ace hotele u NYC, Londonu i LA (koji sam objavio na ovom blogu), ali gosti nisu samo nabrijani hipsteri, nego i poslovnjaci, šminkeri, i znatiželjnici kao ja koji se tu naslikavaju i objavljuju postove po društvenim mrežama. Stvar se tek počela kotrljati, pa je gušt veći!

bravotangohotel.com

Navečer, sve se vrti oko dugačkog prenapunjenog bara, svjetla su prigušena, a primjećuju se detalji od mesinga i bronce koji podsjećaju na stara vremena kad je u ovim mračnim prostorima cvjetalo tržište opijuma, tajnih društava, ilegalnih destilerija, kocke i prostitucije… Zašto sve ovo uvijek ide zajedno?!

bravotangohotel.com

U sklopu hotela je i izvrstan restoran Po’ sa asian fusion hranom i još po nekim iznenađenjem. Ipak je to hotel grupacije The Lo & Behold Group koja je u Sinapuru poznata po cool klubovima i restoranima kao što je The White Rabbit.

bravotangohotel.com

Sobe su extra moderne i funkcionalne i opremljene sa svim mogućim igračkicama za suvremenog putnika: Bang & Olufsen Bluetooth zvučnici, 100% eco-certified Ashley & Co proizvodi za njegu, dobro napunjen minibar itd.

bravotangohotel.com

Evo i fotka Prostoria foteljice u jednoj sobi. Nisam bio siguran da li jesu ili nisu jer ove još nisam vidio pa sam ih taggirao na Instagramu – njihov like ispod fotke pretpostavljam da znači “naše je, thnx”. U svakom slučaju, imat ćemo priliku to saznati ovih dana….

bravotangohotel.com

Objavili ili neobjavili, preuzeli ili nepreuzeli, ovo je bio lijepi kraj jednog divnog i inspirativnog putovanja po suludo zelenim i raskošnim prašumama Balija i autentičnih i nedirnutih predjela otoka Sumbe i njihovih stanovnika. O tome kasnije…

bravotangohotel.com

 


 

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s partnerom Prostoriom i po najvišim uredničkim standardima Telegram Media Grupe.