Doček Nove by Ivana Valter Zuban

Dođe čovjek u godine kada se ne želi gužvati po klubovima, smrzavati na gradskim trgovima, a opet nismo takvi starci da čekamo Novu godinu po restoranima. Evo kako će je dočekati pr-ica Ivana Valter Zuban i njezinih 16 velikih i malih prijatelja

Danas imam slobodan dan i bit ćemo kod frendice i složit ćemo probni set-up za doček Nove godine. Priča mi Ivana Valter Zuban, 30 +, mama, žena, supruga, prijateljica, uspješna mlada žena koja ima posao koji voli i hobije koji je ispunjavaju… još jedna od onih divnih žena koje sve nekako stignu, mogu, hoće, žele…, bez obzira što dan traje 24 sata i što nemaju baka servis u istom gradu…

Borko Vukosav

Zato je Ivani doček Nove godine fora i jedna od rijetkih prilika za izlazak i druženje s frendicama.

Borko Vukosav

– Nekada smo bile nerazdvojne. Nas 5 cura s Političkih znanosti. Putovale, izlazile, družile se. Onda smo počele raditi, ganjati karijere, ženiti se, rađati… Danas nas pet ima ukupno 7 djece. Sve smo udane i imamo ogromnu sreću što nam se muževi dobro slažu tako da možemo svi zajedno izlaziti, ići na piknik, slaviti rođendane… Prošle godine, tako je po prvi put pao prijedlog: ajmo svi zajedno s djecom slaviti Novu godinu.

Borko Vukosav

Prošlo je pregenijalno, iako je najmanje dijete tada imalo svega 2 godine. Klinci su bili zakon. Budni i veseli do 1 sat iza ponoći. To iskustvo dalo nam je podstrijeh da krenemo i ove godine istim putem, samo kod druge frendice doma – priča mi Ivana, inače pr-ica iz agencije 404.

Borko Vukosav

Domaćini ove godine su Biba i njezin suprug. Stan je velik, 90-ak kvadrata s velikim dnevnim boravkom i još većom blagovaonicom s kuhinjom.

Borko Vukosav

– Mi ćemo sjediti za stolom u kuhinji, a djeca će imati svoj party u dnevnom boravku. Oni će imati svoj mali stol na kojem će imati hranu i piće koju svi smiju jesti i piti, grickalice, jednokratne tanjure i čaše…

Borko Vukosav

Lampice i zastavice, naravno, nezaobilazni su hit, a čim horda stigne, malo ćemo i razmjestiti svu keramiku i staklo, jer kada su djeca u pitanju, prakičnost, prije estetike – smije se Ivana.

Borko Vukosav

Ona i Biba dogovorile su se da će šifra stola za novogodišnji party biti – opelješi dedin ormar.

Borko Vukosav

Zapravo gotovo sve je iz starog dedinog ormara i obiteljskog nasljeđa. Čaše, svjećnjaci, beštek…

Borko Vukosav

Sve je staro i originalno, pa tako i masivan beštek, prava srebrnina, kompletno iz obiteljskog nasljeđa. Novi su samo tanjuri i poneka kuglica koju smo s bora preselili na stol – priča Biba.

Borko Vukosav

Ivana mi odmah čita misli i odgovara na moje pitanje.

Borko Vukosav

– Slamke su ti iz DM-a. Pogledaj kako su dobre – smije se i s veseljem mi pokazuje još jedan nezaobilazni retro element koji je nama, djeci 70-ih i 80-ih bio ultimativni hit…

Borko Vukosav

Palimo ih, pucketaju, veselimo se. Bit će ovo baš dobra Nova godina.

Borko Vukosav

A kad smo kod Nove godine, Ivana i ja vam za iduću godinu planiramo nešto jako zanimljivo. Neću više otkrivati, nego ću reći. Jedva čekamo i jedna i druga.

A sada galerija s fotkama Borka Vukosava.