Gdje se pije najbolja Najgora kava u gradu?

Odgovor je naravno u Miškecovom prolazu, u malom slatkom kafiću od 15 kvadrata u kojem možete birati samo koju vrstu kave želite i ništa drugo. Volimo ovaj place…

Espresso, machiato, cappuccino. To je jedino što će vas ponuditi Božidar, konobar u novootvorenom kafiću u Miškecovom prolazu, na čijim vratima piše NKUG, odnosno anagram naziva Najgora kava u gradu.

1-najgora-kava-u-gradu-01

Da iza ovog duhovitog naziva, ali i maštovitog interijera stoje kreativci, odmah nam je bilo jasno, a riječ je o timu iz RED Productiona, multinacionalne produkcijske kuće koja snima poznate reklame.

hkjhkk
Mirna Bučević, direktorica REd Productiona i Boris Poljičanin, dizajner i partner u biznisu s Najgorom kavom u gradu

“Htjeli smo piti najbolju kavu u gradu i istovremeno imati neko mjesto gdje možemo na brzinu sjesti, poslati mail, odraditi neki sastanak, biti kreativni i produktivni, a da nismo uvijek u uredu. Istovremeno, nitko od nas se nije bavio ugostiteljstvom i bilo nam je odmah jasno da ne možemo tek tako postati najbolji kafić s najboljom kavom u gradu. Pa zato smo se odlučili okrenuti priču i nazvati svoj kafić Najgora kava u gradu” – ispričala je Mirna Bučević, direktorica RED Productiona za Hrvatsku te inače vlasnica brenda Dreamoholic i onog predivnog stana na Pantovčaku kojeg se slobodno možete prisjetiti ovdje.

No, iako ima neosporno smisla za uređenje interijera, vodeću riječ imao je njezin kolega dizajner iz Red Productiona, Boris Poljičanin, koji kaže da je u uređenje prostora i dobivanje dozvola utrošeno čak godinu dana.

– Znate kako je to u Hrvatskoj, prepreke na svakom koraku. Država je vlasnik ovog prostora, a to znači da prvo morate proći natječaje, nadmetanja, sve te procedure s njihovim dugim rokovima žalbe. Onda kreće procedura oko prenamjene namjene prostora, mjerenja razine buke, dobivanja minimalih tehničkih uvjeta, dozvole za rad, pa onda natezanje s majstorima, čekanje da stigne oprema… Mogli bi knjigu napisati. Vjerojatno bi puno lakše iz Zagreba otvorili kafić u New Yorku – šali se Boris, objašnjavajući kako su interijer zamislili kao moderno opušteno mjesto, po uzoru na slične lokale po atrijima i malim sitnim uličicama u Barceloni.

Na podu su plavo-smeđe pločice s jakim ornamentom koje su prostoru dale karakter, kao i goli betonski zidovi te izuzetno aktaktivan drveni zid u koji se utrošilo čak 5 radnih dana da se izradi i posloži po mjeri.

9-najgora-kava-u-gradu-03

Naime, taj drveni zid napravljen je od stare ispiljene trešnje koja je godinama stajala u nečijem dvorištu, a onda su je dopremili u kafić ispilili na nejednake daščice i polako slagali, tako da po dimenzijama i bojama stvara prirodni raznoboljni kolaž.

7-najgora-kava-u-gradu-07

I betonski zidovi kriju svoju priču. Iako vam izgledaju kao da su takvi zatečeni, veliki je trud bio majstora da ih naprave takvima. Naime na tek izrađen beton, utiskivali su daske kako bi zid dobio svoju strukturu i dobio taj industrijski nedovršeni izgled.

13-najgora-kava-u-gradu-03

Naš apsolutni favorit u interijeru je luster koji izgleda kao neki dizajnerski, ultra moderni, a zapravo je pragmatična low cost instalacija od kablova različitih duljina, zakačenih po cijeloj površini stropa.

5-najgora-kava-u-gradu-03 (2)

Na svaki detalj se mislilo, pa tako i na šalice koje su izdizajnirali upravo za ovaj prostor, ali i na kavu koju peku i melju u lokalu te nabavljaju na najboljim mjestima u Etiopiji, Portoriku, Salvadoru, Brazilu…

– Trenutno isprobavamo razne kave iz raznih dijelova svijeta, a u planu nam je napraviti neki vlastiti blend mix koji će biti naša zagrebačka Najgora kava u gradu – ispričala je Mirna Bučević, objasnivši kako se prostor zatvara već u 20 sati te da je zapravo zamišljen kao dnevni kafić ili mjesto gdje za šetnju po gradu ili do posla možete uzeti ukusnu Coffee to go.

8-najgora-kava-u-gradu-6

Zanima vas kako Božidar radi najbolju Najgoru kavu u gradu? Pogledajte…