Elegancija i luksuz u srcu Zagreba

Ovaj stan ima sve što je većini na wish listi – kamin, sauna, radna soba s bibliotekom, samostojeća kada, ogromna garderoba…

Walk in garderoba, en-suite kupaonica, krevet s visokim uzglavljem, raskošna kada, turska kupelj, radna soba, terasa s divnim pogledom, dnevni boravak s kaminom i dva trosjeda, udobna fotelja za čitanje i inspiraciju, velika kuhinja s kuhinjskim otokom…

Danas vas vodimo u jedan upravo takav stan – sa svim tim stvarima koje su mnogima na wish listi.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

No, znate li koliko ovaj stan ima kvadrata? 200. Naime, riječ je potpuno adaptiranom stanu u centru Zagreba koji je nastao spajanjem dvaju stanova. Ovaj stan pokazatelj je da za luksuz treba prostor. Ili još bolje rečeno – da je luksuz prostor.

Stan se nalazi na vrhu stambene zgrade u jednoj od najšarmantnijih zagrebačkih ulica s divnim pogledom na grad.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

Projekt od ideje do realizacije je vodio Iqoon studio. Zahvaljujući dobroj sinergiji između vlasnice i projektanta stvoren je funkcionalan, atraktivan i moderan prostor za udoban život s dozom svakodnevnog luksuza.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

Ulaskom u stan odmah se čita stil uređenja, elegantan, luksuzan i profinjen prostor u kojem je pomno isprojektiran svaki detalj u skladu sa stilom i načinom života vlasnika. Unutar 200-tinjak kvadrata smještene su dvije spavaće cjeline sa kupaonicama i garderobama, impresivni ulazni prostor sa gostinjskim WC-om, dnevni prostor sa salonskim dnevnim boravkom, blagovanjem i kuhinjom sa ekstenzijom na čarobnu terasu okruženu krošnjama i donjogradskim krovovima. Stan je sa svih strana okružen velikim otvorima prema zelenim vedutama koje ulaze u prostor i čine sastavni dio interijera.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

– Prostor odiše čistim linijama i simetrijom, toplinom i udobnošću. Osnovna baza stana je bijela s pojedinim tamnim detaljima. Korišteni su pretežito prirodni materijali: kamen, drvo, mesing… Veliki dio namještaja u stanu je rađen po mjeri od tvrtke Sinago, dok je ostatak kupovni namještaj, vrhunske kvalitete i dizajna iz Art interijera, Et Cetere i Trike – ispričala je arhitektica Ana Iskra Andabaka, partnerica u studiju Iqon, objašnjavajući kako je stan u novogradnji i nema veliku visinu, no dojam veće visine postigli su igrom spuštenih stropova i pomno isprojektiranom rasvjetom.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

Grijanje i hlađenje stana je pomoću dizalice topline voda-zrak, dok je dodatan izvor grijanja kamin koji ujedno daje poseban uguđaj i toplinu. Stan je tehnološki napredan sa KNX sustavom pametnog upravljanja.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

– Istančan ukus vlasnice kao i njena posvećenost projektu dali su bazu za realizaciju ovog divnog prostora koji će godinama biti atraktivan – rekao je dizajner Toni Guina, partner u tvrtki Iqon.

Uživajte u fotogaleriji…

BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ