Dobro došli u Učku

Učka je dobila novi centar za posjetitelje. Bravo autorskom timu Studio Clinica, Šesnić&Turković, Internova, Revolucija Dizajna, Muze…

Prolazak Učkom neće više biti uzbudljiv samo zbog toga što su napokon počeli radovi na probijanju druge cijevi tunela. Čeka vas još jedno iznenađenje – otvorio se novi Centar za posjetitelje u kojem možete saznati sve o nastanku, povijesti, flori i fauni Učke.

Naime, svi mi koji redovito odlazimo u Istru već mjesecima navijamo za svaki novi kilometar duple trake, za svakih 14 metara po danu probijanja tunela. Put Zagreb-Pula trajat će manje od dva i pol sata… Ne mogu ni zamisliti sreću mojih klinaca kada se sve to dovrši i spoji.

NIKOLA ZELMANOVIĆ

No, sada nije tako. Gužve su, za ulazak u Tunel čeka se ponekad i pola sata.

A što kažete da od svega toga napravimo izlet?

NIKOLA ZELMANOVIĆ

Imam divnu vijest. Učka je napokon dobila Centar za posjetite Poklon. Upravo sam dobila newsletter tvrtke Internova koja je izradila sve što vidite na CNC stroju.

NIKOLA ZELMANOVIĆ

Evo što kažu:

Centar je izgrađen rekonstrukcijom i sanacijom starog gospodarskog objekta u samom centru Parka prirode Učka, a nalazi se na 930 metara nadmorske visine, na perivoju imena Poklon po kojem je Centar i dobio ime.

NIKOLA ZELMANOVIĆ

Centar za posjetitelje rasprostranjen je na više od 650 m2 iskoristive unutarnje površine koje se dijele na interaktivni stalni postav, prostorija za zabavu i edukaciju djece manjeg uzrasta, dvije prostorije za edukaciju i konferenciju, prijemni prostor, gift shop, te planinsku kavanu.

NIKOLA ZELMANOVIĆ

Tim suradnika uključivao je više stručnjaka stoga je bilo bitno pravovremeno i jasno komunicirati kako bi projekt tekao po planu. Autorski tim sastoji se od projektanata interijera (Clinica Studio), grafičkih dizajnera (Šesnić&Turković), dizajnera rasvjete (Igor Pauška), dizajna multimedije (Revolucija Dizajna) te voditelji procesa razvoja sadržaja (Muze).

NIKOLA ZELMANOVIĆ

Multimedijalni interpretacijski postav Centra, na moderan i interaktivan način, prezentira prirodnu, kulturnu i povijesnu vrijednost Parka prirode Učka te educira posjetitelje o potrebi očuvanja i zaštite okoliša. Sadržaj je zanimljiv i prilagođen svim uzrastima.

NIKOLA ZELMANOVIĆ

Većina postave je izrađena od lakiranog MDF-a, a glavni fokus je na velikoj zidnoj oblozi koja se proteže po cijeloj dvorani za čiju je proizvodnju iskorišteno preko 1400 m2 materijala.

NIKOLA ZELMANOVIĆ

Projekt je zahtijevao dobru tehničku pripremu i razradu svakog detalja te maksimalnu preciznost u proizvodnji i tijekom montaže jer je veliki dio multimedije i sadržaja sastavni dio namještaja.

NIKOLA ZELMANOVIĆ

Za tako zahtjevnu proizvodnju, ključan je bio naš 5 osni CNC stroj i tunelska lakirnica koji su nam omogućili brz i precizan rad. Uz zahtjevne stolarske pozicije, pažnja je posvećena i zanimljivim inženjerskim rješenjima na području staklarskih, metalnih, te tapeciranih pozicija.”

Uživajte u slikama Nikole Zelmanovića. Za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku ispod.

Wordpress Gallery Plugin Free