Detalji čine razliku. Priča o posteljini. Alloro – peti nastavak

Naš obiteljski apartman u Puli je gotov. Stigao je sav namještaj, namještena je posteljina, dodani detalji… No, nešto sam o svemu i naučila…

Detalji su ključni. Oni su ti koji daju finoću, koji se pamte i čine razliku. Kako stvoriti dojam five-stars hotela u apartmanu kojega ti uređuješ, paziš na budžet, razmišljaš o povratu investicije?

Moon-lights.eu

Definitivno kreveti i posteljina. Obožavam putovati, a i sada kao članica žirija Prix Villégiature Awards vidjela sam puno divnih hotela. Što im je svima zajedničko? Udoban veliki krevet sa savršenim madracem, bijela besprijekorno čista posteljina i pilow menu – odnosno više različitih jastuka po veličini, tvrdoći, punjenju.

Moon-lights.eu

Pričala sam vam o divnim Perfectinim krevetima s povišenim “kraljevskim” madracima koji su stvorili dojam luksuza i raskoši, pokazala namještaj kojega smo nabavili..

Moon-lights.eu

No, kako sada stvoriti dojam elegancije, ugode, fine hotelske ušuškanosti?

Moon-lights.eu

S jako puno jastuka, odgovarajućom posteljinom i stylingom.

Moon-lights.eu

Kao što znate, s nekim stvarima sam jako izbirljiva. Važni su mi materijali, teksture, osjećaj na koži, a jedna od ključnih stvari kako pamtim hotele u kojima sam odsjela – po doručku, kupaonici i krevetu.

Moon-lights.eu

Krep posteljina nula bodova, šarena posteljina 1, bijeli pamuk 3, egipatski pamuk i bijeli saten s jastučnicama s Oxford pasicom čista 5-ica. Idemo po tu peticu?

Moon-lights.eu

Tko se u Hrvatskoj bavi hotelskom posteljinom? Intertekstil Stanić. Oni ju proizvode, šivaju, distribuiraju po svim mogućim hotelima. No, hoće li meni omogućiti kupnju na “malo”?

Moon-lights.eu

Hoće. Spajaju me s voditeljicom webshopa i dizajnericom, Nikolinom Strugar, koja me usput educirala o hotelskoj i apartmanskoj posteljini.

Moon-lights.eu

– Za apartmane ljudi najviše uzimaju bijelu posteljinu i to najčešće bijeli pamuk. Važno im je da je pamuk kvalitetan, da se lako pere, može iskuhati te da je izdržljiv. U hotelima ima još puno više parametara koje tkanine moraju zadovoljiti. Kod zavjesa i prekrivača je jako važna i negorivost, kod posteljine gustoća pamuka i broj niti po kvadratnom metru, vrsta tkanja, a kod ručnika gramaža…

Moon-lights.eu

Sve što se radi za hotel mora biti iznimne izdržljivosti i mora se moći lako prati na visokim temperaturama.

Moon-lights.eu

Popluni, jastuci, štep-deke, kompletna posteljina… sve se mora moći prati na 95 stupnjeva – objasnila mi je Nikolina Strugar iz Intertekstila Stanić.

Moon-lights.eu

Ok, a što bi mi preporučili? Kako da stvorim osjećaj udobnosti kao u hotelu od 5 zvjezdica?

– Za svaku osobu po tri jastuka različite tvrdoće i veličine, lagani ljetni poplun s mikrofibra punjenjem zbog kojeg će krevet izgledati udobnije i urednije te bijela satenska posteljina. Radi praktičnosti uzmite donju plahtu s gumicom, ali važno je provjeriti visinu madraca. Ako želite možemo napraviti i personaliziranu posteljinu s vašim uvezenim logom – kaže mi dizajnerica Nikolina Strugar.

Moon-lights.eu

Provjeravam debljinu madraca i shvaćam da je to 37 cm, što je prilično nestandardno u odnosu na klasične plahte iz shopping cetara…

Moon-lights.eu

A duljina popluna je 220×240 jel tako?

– Ne, nikako. Za velike bračne krevete od 180×200 cm prava veličina popluna i navlaka je 260×200 cm, a preporučuje se imati odvojene poplune. Donje plahte šivamo po mjeri visine madraca i to na način da će biti savršenih dimenzija tek kada se operu i stisnu – kaže mi Nikolina iz Intertekstila Stanić i pokazuje mi njihove ručnike…

Moon-lights.eu

Ajme savršeni su. Debeli, gusti… Uzimam ih odmah i za sebe doma. Znaš, otvorio mi se sasvim jedan drugi svijet – smijem se.

Moon-lights.eu

– A nisam još ni pokazala ogrtače, papučice, zavjese… Imamo izvrsnu štep deku koja štiti kompletan madrac, čak i stranice tako da se ništa neće dogoditi ako neko prolije piće po krevetu. To je osobito važno kod boxspring kreveta i visokih madraca – objašnjava mi Nikolina iz Intertekstila Stanić.

Moon-lights.eu

Ok. U nekom trenutku moramo stati sa ulaganjima. Šlapice i ogrtače s Alloro logom ostavljamo za iduću sezonu.

Moon-lights.eu

Namještam krevet i mogu skromno reći da sam napokon zadovoljna. Ovo je apartman u kojem bi rado bila gost.

Moon-lights.eu

Evo još fotografija Samanthe Smilović i Vanje Benazića iz Moon-lights.eu. Uživajte i slobodno me pitajte i za ostale stvari i sitnice oko uređenja…