Decentan Božić u 37 kvadrata

Evo par inspiracija kako urediti stan za Božić na jednostavan, elegantan i low cost način

Jeste li ikada živjeli u malom stanu gdje nema mjesta za božićno drvce? Ja jesam. I moram priznati da sam smišljala razne načine kako da unesem božićne dekoracije, a da istovremeno funkcionalno i estetski ne prenatrpam prostor.

Danas idemo u jedan mali jednosoban stan u Švedskoj koji nam pokazuje kako 37 kvadrata može izgledati božićno, a da istovremeno nije prenatrpano.

https://www.alvhem.com/

Stan se nalazi u centru Göteborga i prodaje se preko agencije Alvhem, a na ovom linku možete saznati sve o cijeni, stanu i ostalim informacijama.

No, ono što me privuklo ovom stanu je suptilna božićna dekoracija na malo drugačiji način.

Krenimo od balkona.

https://www.alvhem.com/

Girlanda od prirodne jele na rukohvatu ograde. Izvrsna ideja kako na balkon dovesti ugodnu zimsku atmosferu. Dvije stolice, mali stolić, jastuci, dekice, lampice i lanterna – i slavlje može početi.

Posebno mi se svidio i “tepih” i “stolnjak” od božićnih grančica. Btw otkrit ću vam jedan svoj trik. Svaki božićni poklon izgledat će još ljepše ako na njega stavite malo zelenila ili neku biljku. Kako bi borove grančice i zelenilo dulje izdržali, držite ih vani na balkonu. U vazi na balkonu uvijek držim zelenilo koje netom prije darivanja unesem unutra i privežem kao dekoraciju. Poklon izgleda puno elegantnije, prirodnije, osobnije…

https://www.alvhem.com/

No, vratimo se ovom stanu. Sviđa mi se što se ovdje pojavljuje i neko drugo cvijeće i zelenilo koje samo po sebi ne percipiramo kao božićno, a također izgleda vrlo svečano i blagdanski.

Vrijesak, crveni anturijumi, karanfili… nisam ni slutila da mogu unijeti tako posebnu božićnu atmosferu.

Zanimljiv je i odabir boja.

https://www.alvhem.com/

Crvena, roza, narančasta, bež, smeđa, bordo – tako dobro pristaju jedna uz drugu – stvarajući ugodnu toplu zimsku atmosferu.

Vani je hladno, a unutra toplo, ugodno, mekano. Baršun, muslin, lan, vuna, drvo…

https://www.alvhem.com/

Za ugodnu božićnu atmosferu nisu potrebne ni kuglice, ni skupi aranžmani, vijenci, i gomile kolača… dovoljno je malo cvijeća, zelenila i par posebnih detalja.

www.alvhem.com

Puštam vas da uživate uz ovaj divan, decentno uređen stan. Btw stan prodaje agencija www.alvhem.com i na ovom linku možete saznati sve o njemu.