Brigada slavi 10 godina i ima zanimljivu izložbu. Idemo?

U Galeriji HDD-a otvorena je izložba „Od arhitekture do doživljaja“

Šetajući gradom ispred Hrvatskog dizajnerskog društva uočit ćete nešto zanimljivo. Evo o čemu se radi. Citiram priopćenje:

“Brigada zaokružuje deset godina uspješnog poslovanja. Umjesto klasičnog prikaza realiziranih i nagrađivanih projekata plakatima i projekcijama, Brigada je svojom izložbom kreirala ambijent koji demonstrira razmišljanje o prostoru i interakciji ljudi i mjesta. Tako je cijeli prostor galerije za ovu prigodu „obučen“ u crvene transparentne folije na kojima su rukom iscrtani Brigadini radovi, a posebnom zvučnom kulisom stvara se doživljaj organiziranog kreativnog kaosa.

– Brigada je nastala kao logičan odgovor na zastarjelu podjelu između arhitekture, urbanizma, dizajna interijera i produkt dizajna koji u pravilu odvojeno sudjeluju u oblikovanju prostora, ali ga rijetko promišljaju kao integrirani proces koji u konačnici stvara doživljaj. U proteklih deset godina stekli smo golemo iskustvo ne samo u dizajnu i inovativnim tehničkim rješenjima kojima pomičemo granice već i u razumijevanju ponašanja korisnika, definiranju njihovih potreba i želja te stvaranju osjećaja usklađena s porukom koju prostor ili sadržaj mora prenijeti – istaknuo je Damjan Geber, osnivač i direktor Brigade.

Iza Brigade stoji mnoštvo cjelovitih dizajnerskih projekata; ureda i poslovnih prostora, trgovina, izložbi, sajmova i događanja, a mnogi od njih nagrađivani su prestižnim domaćim i internacionalnim strukovnim nagradama i priznanjima među kojima i ona Hrvatskog dizajnerskog društva, Red Dot, IIDA Design Excellence Award, Effie, Golden Drum, Ideja X, German Design Award i brojne druge.

Izložba „Od arhitekture do doživljaja“ u Galeriji HDD-a u Boškovićevoj 18 u Zagrebu, bit će otvorena do 21. listopada 2021.”