Božić kod Edi. Priča iz Poreča

Otvaramo sezonu inspirativno uređenih domova za Božić. Prva u nizu je dizajnerica interijera Edi Sluga i njezin mali stančić za njezinu mladu tročlanu obitelj

Znam da nas ima jako puno koji volimo interijere i da baš jako uživamo u dekoriranju, stiliziranju, uređenju… Posebno za Božić.

I zato sam odlučila pozvati sve vas koje vesele te stvari da nam otvorite vrata svog doma i da podijelite s nama svoje božićne dekoracije.

Edi Sluga

Led danas probijam s jednom samozatajnom curom za koju znam da ima jako puno stila i veliku ljubav prema interijerima.

Edi Sluga

Idemo u dom Edi Sluge, mlade dizajnerice iz Poreča koja je bila stilist u slavnom milanskom Studiopepe, odnosno dizajnerskom studiju koji stilizira kataloge, reklame, editorijale za najveća svjetska imena poput B&B Italije, Cassine, Agapea, naslovnice za najtiražnije svjetske magazine o interijerima poput talijanskog Elle Decora, Livinga, Case da Abitare, Ruma…

Edi Sluga

Edi, pliz jel mi možeš poslati fotke svog stana?

Nema problema, sve se u trenu dogovaramo i Edi u roku od par sati šalje ovo…

Edi Sluga

Naime, Edi sam upoznala sasvim slučajno, na jednoj našoj O’snova radionici na koju je došla iz Poreča. U razgovoru saznajem da se Edi bavi interijerima i onako usput mi pokazuje svoj privatni profil na Instagramu.

Edi Sluga

Gledam njezine rođendane, ručkove, večere koje organizira za svoje prijatelje u Istri i odmah se oduševljavam – posebice tom lakoćom, prirodnošću, nenametljivošću…

Edi Sluga

Kod Edi nema velikih pompoznih svijećnjaka, šarenila, skupih dizajnerskih predmeta, bilo kakve megalomanije… Kod Edi je uvijek sve nekako smireno, odmjereno, toplo, prirodno…

Edi Sluga

– Ovaj sam Božić kao i većinu prethodnih odlučila stopiti dom s prirodom. To mi je tema koju volim tijekom cijele godine, stalno berem grane po cesti dok hodam ili se vozim i moj je dom često okićen prirodnim plodovima i sezonskim biljem. Ponekad volim i eklektičnost, ali apstraktnost i prirodna obilježja su mi ove godine posebno draga. Obična grana šipka ili bora koja kuću ispuni mirisima za mene budi neke posebne uspomene i emocije, a ujedno je i odličan low budget scenski efekt – priča mi Edi čiji interijer pomalo podsjeća na interijere nordijskih blogerica.

Edi Sluga

Od materijala jako volim koristiti lan jer blagdanskom stolu daje neku neformalniju notu, a opet stvara poseban scenski efekt. Za svečaniji dojam koristite duži stolnjak ili runner koji seže do poda. – objašnjava Edi, dodajući kako uz lan voli kombinirati prirodne boje i teksture.

Edi Sluga

– Prirodne boje i neobrađene teksture, pogotovo na punom blagdanskom stolu djeluju bogato i elegantno, posebice ako je i posuđe u smirenim tonovima. Svijeće, visoke, niske, srednje… palite ih uvijek i stalno, razbacane po stolu ili grupirane, za mene nema ljepše i “cosy” atmosfere nego uz svijeće – priča Edi.

Edi Sluga

Omatanje poklona meni je najzabavniji dio i zaista on ne mora biti stresan i u zadnji tren. Za mene motanje darova važnije je od samog poklona i ono uvijek pokazuje pažnju koju ste posvetili toj osobi i jako se primjećuje kad netko u to uloži truda i vremena – kaže Edi, dodajući kako su njoj najdraži eko novinski te rižin papir.

Edi Sluga

– To su jednostavni i dekorativni papiri s kojima nećete pogriješiti i koji se lako aranžiraju u različitim stilovima. Uz njih predlažem i eko špagu vezanu više puta u raznim smjerovima te grančicu mirisnog eukaliptusa – kaže Edi, dodajući kako je s retro pečatima ocrtala efektne porukice koje podsječaju  na prigodu.

Edi Sluga

– A za djecu sam nacrtala božične simbole koji su zabavni i efektni, a ove pompone sam reciklirala od nekih starih igračka – objašnjava Edi, podsjećajući nas da je smisao darivanja u pažnji, trudu i posvećenom vremenu, a ne u skupocjenim darovima.

Edi Sluga

– Za vjenčiće i girlande najviše volim koristiti grane, bobice i različito lišće u zelenim nijansama koji se mogu lako ubrati tijekom šetnje. Veličinu i volumen određujete sami sastavljajući je u slojevima. Crvene ili bijele bobice daju božični štih te u malim dozama kao detalji se savršeno nadopunjavaju s ostatkom zemljanih tonova – kaže Edi.

Edi Sluga

A bor?

– Bor obavezno prirodan i to s malo decentnih ukrasa u boji mesinga, bijele u kontrastu, prozirne ledene ili zelene boje. Zanemarite iglice one su dio ugođaja, baš kao i miris – kaže Edi.

Edi Sluga

Kako ste vi uredili svoj dom za Božić? Svoje instalacije i dekoracije slobodno šaljite na mail boba@dblog.hr.