Božić by Boris Ružić

Ima jedan čovjek u Istri, pravi multitalent. Organizira vjenčanja, stilizira restorane, hotele, gradi vile, a po potrebi i skuha gostima večeru… On, je čovjek koji obožava Božić, pogledajte kako izgleda kod njega doma

Prvi put sam čula za njega jako, jako davno. Mislim da je bila 2000-ta godina, možda i ranije, i on je radio u tadašnjem legendarnom restoranu i hotelu Valsabbion u Pješćanoj uvali, nedaleko od Pule. Počeo je kao kuhar i uz vlasnicu Valsabbiona Sonju Perić uveo potpunu novost – food styling. Još uvijek pamtim njegove delicije dekorirane na ogledalima. To je tada bio totalni hit. Avangarda.

Boris Ružić

Nakon toga 2004. otvorio je svoju firmu i krenuo s organizacijom vjenčanja. Jedni od prvih klijenata bili su mu Toni Cetinski i Ivana Nobilo, a koliko se sjećam u tom periodu je odradio još jedno celebrity vjenčanje, ono Nine Badrić u Meneghettiju.

Boris Ružić

Kad smo se suprug i ja ženili u Istri, puna predrasuda sam došla k njemu.

Boris Ružić

Mislila sam da je razvikan, uobražen, prepotentan, isfuran… ali opet htjela sam nešto drugačije… Kao rođena Puležanka mogu nažalost ustvrditi, da dolje nije neka ponuda…

Boris Ružić

Od naših nepovezanih ideja, kontradiktornih želja, velikih očekivanja i prilično malog, normalanog budžeta, napravio je spektakl.

Boris Ružić

Mnogi frendovi i dalje kažu da je to bilo najljepše vjenčanje. Meni je, al ok, svatko je prema svom emotivno vezan…

Boris Ružić

Nakon toga, surađivali smo još puno puta, a prve godine kada smo Iva i ja pokrenule D&D, on nam je stilizirao stan moje sestre koji je tada završio na naslovnici.

Sjećam se kako je to s lakoćom napravio i u kako kratkom roku. Svaku svijeću, kuglicu, sve što je ponio je iskoristio, a stan nikada nije prije vidio, nego je zbog njega doputovao to jutro u Zagreb.

Boris Ružić

I to dan nakon jednog ogromnnog vjenčanja u Loneu. Vrlo posebnog.

Boris Ružić

Danas Boris surađuje i dobar je prijatelj sa svim ljudima koje sam spomenula, a osim o Meneghettiju, Loneu… dekorira, stilizira i projektira još stotine interijera. I sa svim klijentima ostaje prijatelj.

Boris Ružić

Njegova jednostavnost, skromnost, ljudskost i kreativni mozak i vrijedne ruke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim… Zato uopće ne čudi što mu je jako krenuo posao s BR villas.

Boris Ružić

U studiju BR villas Boris stvara luksuzne vile s pet zvijezdica, koje izgledaju kao iz svjetskih časopisa. Princip je ključ u ruke, a on se uistinu pobrine za sve. Za odabir posteljine, bešteka, cvijeća, sve.

Boris Ružić

Zato zapošljava tim arhitekata, a kaže da ih je premalo koliko rade i imaju poslova… No, o poslovima, vilama ćemo neki drugi dan. Ajmo sada uživati u dekoracijama iz njegove kuće u Istri.

Ovako ju je uredio ove godine…

A ovako prošle…

2016