Boxspring ili klasičan krevet? Mala škola o krevetima

Kakav krevet je najprikladniji za apartmane? Da li tapecirani, drveni, metalni, da li boxspring ili obični s podnicom ili pak boxspring baza s madracom? Ufff koliko opcija, evo odgovora…

Jeste znali da prosječan čovjek u krevetu provede 23 godine spavajući? Udoban krevet abeceda je svake spavaće sobe, a posebice kod apartmana jer je većinom glavni cilj putovanja dobro se odmoriti i napuniti baterije.

Bilo da ste tip koji po cijele dane ide po različitim mjestima upoznajući razne znamenosti, kulturu, gastronomiju ili ste jedan od onih koji rijetko izlazi van rute soba-plaža-soba, svima je zajedničko da im je udoban krevet vrlo važan.

SANJA BISTRIČIĆ

Tvrd, premekan, pretanak, klimav, škripav… veliko NE. Krevet u prvom redu mora biti stabilan i izdržljiv, a onda i udoban.

Btw jeste li znali da se cca 50 posto gostiju baci na krevet čim uđu u apartman ili hotelsku sobu? I to svom snagom. Bit će puno bacanja i puno raznih izazova pred tim krevetom tako da je općenita preporuka – ugledati se na profesionalce, odnosno hotelijere.

SANJA BISTRIČIĆ

U svim boljim hotelima na svijetu uvijek ćete naići na boxspring krevete. Dakle, krevete čija je baza napravljena od boxspring sanduka s džepičastom jezgrom na koju naliježe madrac.

To su tapecirani kreveti koji nemaju podnicu, sa ili bez spremišta ili ladice. Na njih se uvijek postavljaju malo deblji madraci, obično od 27 do 33 centimetara i malo su tvrđi. Za dodatnu mekoću, ali i zaštitu, često se stavljaju nadmadraci.

SANJA BISTRIČIĆ

Kad smo kod nadmadraca evo jedne stvari koju treba znati – nadmadrac neće riješiti problem kvrgavog, starog i dotrajalog kreveta. Nadmadrac služi kako bi omekšao i dao sloj pjene tvrđem madracu i/ili kao zaštita.

Naime, znate kakvi su gosti… Kupnja nadmadraca i nepropusne navlake uvijek je dobro ulaganje. O čišćenju i zaštiti apartmana, pričat ćemo nekom drugom prilikom, a sada vratimo se na odabir kreveta i madraca.

SANJA BISTRIČIĆ

Krevetu s madracem nije potrebno posebno predstavljanje – osim okvira s uzglavljem, bitno je odabrati kvalitetnu podnicu i adekvatan madrac. Njegova glavna prednost je što je lakše i povoljnije mijenjati madrac, nego cijeli boxspring krevet.

Postoji i međuvarijanta, a to je boxspring baza, a odvojeno kupujete madrac i uzglavlja. Po mnogima je to najbolja opcija, no naravno ne postoji univerzalni odgovor nego sve ovisi o budžetu i primjeni.

Kada smo kod uzglavlja, valja reći da viša uzglavlja izgledaju ekskluzivnije i skuplje, no vrlo atraktivno znaju izgledati i niža, ali šira uzglavlja, čija je širina veća od madraca.

Naravno, sve ovisi o dizajnu prostorije i željenom ugođaju, ali i samom dizajnu kreveta i tkanini, odnosno vrsti tapecirunga.

Ako je važna jednostavnost korištenja i cijena, onda definitivno tkanina. Kožni tapecirung dosta poskupljuje cijelu priču, a eko koža s vremenom ipak puca.

Kad smo kod odabira madraca onda valja znati da su za apartmane primjenjiviji malo tvrđi madraci s džepičastom jezgrom i tankim slojem pjene. Pjena daje udobnost, a džepičasta jezgra izdržljivost, dugotrajnost i dobru potporu koja su garancija da neće nastati ulegnuća u krevetu.

I naravno – ništa nije vječno. Ukalkulirajte si u trošak da ćete krevete i madrace u apartmanima morati mijenjati svakih 8-10 godina.

A što smo mi odabrali za O’live?

Mi smo odabrali Hespov boxspring krevet Odesa kod kojeg u jednom proizvodu kupujete konstrukciju kreveta s boxspring bazom, uzglavlje, madrac i nadmadrac.

SANJA BISTRIČIĆ

Nadmadrac i madrac su udobni, a postoji mogućnost kupnje jedinstvene baze za oba kreveta ili dvije baze sa zajedničkim madracem i nadmadracem.

Naime, ta informacija iznimno je važna kod boxspring kreveta jer se zna dogoditi da bračni krevet iz jednog komada ne može proći kroz vrata.

SANJA BISTRIČIĆ

Znajući taj problem, boxspring baze smo unijeli u prostor prije izrade ograda na stepenicama tako da smo mogli uzeti krevet s jednom velikom bazom dimenzije 180×210 cm.

Odlučili smo se za neutralnu bežkasto-sivkastu tkaninu koja dobro paše na svaku vrstu uređenja i dekoracija. Uz tu boju pristaju i plavi jastuci, sivi, bež, zeleni, bakreni… odnosno sve boje O’live apartmana.

SANJA BISTRIČIĆ

Kako to izgleda u praksi proučite u fotogaleriji. Za otvaranje kliknite na sliku.

Wordpress Gallery Plugin Free

Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima na Dblogu smo napravili posebnu rubriku: Vodič za apartmane – O’live house by Emmezeta.

Ondje možete pratiti sva događanja oko kuće O’live Residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana. Još jedanput hvala partnerima – Emmezeti i Groheu što su omogućili da sva ova znanja i iskustva koja je prolazila obitelj Kero postanu javna.

——————————————————————————————————
OVAJ PREMIUM SADRŽAJ NA DBLOGU OMOGUČILA VAM JE: