Boje koje ćemo ove godine voljeti

Pantone je odlučio – ljubičasta nijansa Very Peri boja je 2022. godine. No, kako ju kombinirati u interijerima? Imamo odgovore i inspiracije

Radoznala, zaigrana, duhovita, znatiželjna, hrabra, svježa, a opet mirna i zahvalna za kombiniranje. S ovim riječima Pantone, ugledni Institut za boje, opisuje nijansu Very Peri kodnog broja 17-3938 koju su proglasili bojom 2022. godine. Boju, koja pokazuje bezbrižno samopouzdanje i odvažnu znatiželju te koja, kako kažu, animira naš kreativni duh.

I kako ćete ju kombinirati u interijerima?

PANTONE

Prije nego što kategorički odbijete ljubičastu boju u svojim domovima, pripremila sam vam par inspiracija zbog kojih možda promijenite mišljenje.

Prvo što treba reći, Very Peri je izvrsna boja za detalje i dekoracije u domu. S njom nećete bojati zidove, niti od nje raditi fiksni namještaj, ali u malim dozama može jako lijepo oživjeti interijer. Dekoracije u toj boji već su počele dolaziti u dućane, i to prvenstveno vaze, svijeće, posude, dekorativni jastuci, deke, posteri…

Very Peri prikladna je za upotrebu u kombinaciji s vrlo različitim materijalima, teksturama te završnim obradama, a meni osobno je divno izgleda u staklu…

No, prije nego što vam pokažem nekoliko mojih favorita iz novih proljetnih kolekcija, evo 4 palete boja koje joj jako pristaju.

Zemljani i glineni tonovi. Iznenadit ćete se koliko Very Peri dobro izgleda u kombinaciji s izbljedjelim i utišanim bojama poput boje bazge, lotusa, granitno-zelene, boje glogove ruže… ubrizgavajući im osjećaj živosti.

Ova boja osvojit će nas u proljeće, a jedan od razloga je što se izvrsno kombinira sa zelenom i žutom. Evo tonova koji joj izvrsno pristaju.

Ako mislite da je to za vas previše šareno, onda zamislite samo jedan detalj u klasičnoj paleti boja: antracit, taupe, bež, boja pijeska… i zrno Very Peri.

Nama to izgleda baš dobro.

Za one koji obožavaju boje i svu njihovu živost te spontanost – evo radosne kombinacije idealne za živahne ljetne boho interijere.

I za kraj, evo noviteta iz H&M Home i Poster Cluba koji nas inspiriraju kako uklopiti Very Peri u interijere.

POSTER CLUB
H&M HOME
H&M HOME
POSTER CLUB
H&M HOME
POSTER CLUB
H&M HOME
POSTER CLUB
H&M HOME
POSTER CLUB
H&M HOME
POSTER CLUB
H&M HOME
POSTER CLUB